ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στην Κρήτη: Ψυχρός κι ατάραχος στον Εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Φονικό στην Κρήτη: Ψυχρός κι ατάραχος στον Εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Κρήτης την υπόθεση δολοφονίας της 33χρονης την οποία πυροβόλησε εξ επαφής ο 54χρονος σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους στην Αλικαρνασσό.

Ο 54χρονος άνδρας, φορώντας χειροπέδες και έχοντας κουκούλα στο κεφάλι, εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας (23/12) στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το cretalive, φαινόταν ψυχρός και ατάραχος. Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος έχει ομολογήσει ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την 33χρονη σύζυγό του τα ξημερώματα της Κυριακής (22/12). Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το περιστατικό – πιθανότατα – συνέβη ενώ το 4χρονο παιδί τους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Δείτε στην φωτογραφίες στην gallery:

Σύμφωνα με το cretalive, από την αυτοψία που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστωθεί εάν ήταν σε λειτουργία και εάν έχει καταγράψει κάτι.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την οικογενειακή τραγωδία

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο cretapost η 33χρονη είχε πέσει πολλές φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου της. «Το ζευγάρι, ειδικά στα πρώτα χρόνια του γάμου του, είχε πολλούς καυγάδες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 54χρονος είχε δείρει τη γυναίκα του ακόμα και στη μέση του δρόμου με τους γείτονες να τους χωρίζουν», επεσήμανε μία γειτόνισσα.

Αρκετοί κάτοικοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους τόσο για την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές που δεν έκαναν τίποτε ώστε να προστατεύσουν την 33χρονη όσο και για τον ίδιον τον 54χρονο. «Σε κάποιες περιπτώσεις είχε κληθεί η αστυνομία καθώς ο 54χρονος έδερνε συστηματικά την γυναίκα του ωστόσο δεν γινόταν ποτέ τίποτε μόνο κάποιες παρατηρήσεις», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού. «Από μικρός ζήλευε όποιον είχε περισσότερα από εκείνον. Μάλιστα για την γυναίκα του έλεγε πως δίπλα του έχει ένα μανεκέν και την ζηλεύει πολύ» τόνισε μία άλλη κάτοικος της περιοχής.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το οικείο περιβάλλον του ζευγαριού, είναι και το γεγονός ότι ο 54χρονος ήταν μόνος του καθώς δεν είχε καλές σχέσεις με την οικογένειά του και ειδικά με τον πατέρα του.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Είχαν χωρίσει για ένα χρονικό διάστημα

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής η 33χρονη πριν κάποιο καιρό δεν άντεξε τα όσα βίωνε δίπλα στον 54χρονο και αποφάσισε να φύγει.«Πήρε τα πράγματά της και πήγε στους δικούς της να μείνει. Ο 54χρονος όμως μετά από λίγο καιρό πήγε και την βρήκε πείθοντάς την να επιστρέψει στο σπίτι τους», επεσήμανε μία γειτόνισσα τονίζοντας πως από τότε φαίνεται πως τα πράγματα είχαν ηρεμήσει και δεν υπήρχαν με τόση συχνότητα οι έντονοι καυγάδες.

«Άκουσα δύο μπουμ. Δεν ήξερα τι ήταν»

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα υπήρξε τέτοια εξέλιξη στο ζευγάρι αν και είχα ακούσει – ποτέ δεν το είχα δει – πως ο 54χρονος κακομεταχειριζόταν την 33χρονη. Εκείνο το βράδυ, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, άκουσα δύο μπουμ. Δεν ήξερα τι ήταν. Στη συνέχεια άκουσα φασαρία αλλά δεν βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει», επεσήμανε η κουμπάρα του ζευγαριού.

«Πάω το παιδί μου μία βόλτα και θα παραδοθώ»

«Απ’ αυτά που έμαθα, η αδερφή του 54χρονου που μένει πάνω από το σπίτι του ζευγαριού άκουσε το πρώτο μπουμ και κατέβηκε κάτω» αναφέρει η κουμπάρα του ζευγαριού και συνεχίζει: «Στο δεύτερο μπουμ είχε μπει μέσα στο σπίτι. Αντίκρισε την κοπέλα νεκρή. Αυτός πήρε το παιδί και είπε στη γειτονία “Πάω το παιδί μου μία τελευταία βόλτα και επιστρέφω για να παραδοθώ”».

Πώς έγινε το φονικό

Το έγκλημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Δεκεμβρίου. Ο 54χρονος μαζί με την 33χρονη είχαν πάει στο ουζερί που διατηρεί ο ξάδερφός του απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ επιστρέφουν στο σπίτι όπου ξεκινά ο καυγάς. Τα πράγματα ξέφυγαν με τον 54χρονο να βγάζει την κυνηγετική καραμπίνα του και να πυροβολεί δύο φορές ενάντια στην 33χρονη η οποία έπεσε… νεκρή.

Μάλιστα, το περιστατικό – πιθανότατα – συνέβη ενώ το 4χρονο παιδί τους, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρισκόταν μέσα στο σπίτι.

Λίγες ώρες αργότερα ο 54χρονος παραδόθηκε στις Αρχές και ομολόγησε την πράξη του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φουντώνει ο «κλεφτοπόλεμος» ΕΛ.ΑΣ. – αντιεξουσιαστών - Τι φοβούνται οι Αρχές

Σχετικές ειδήσεις