ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα στο Στρατό: Πώς περνάνε οι στρατιώτες μας αυτές τις ημέρες

Χριστούγεννα στο Στρατό: Πώς περνάνε οι στρατιώτες μας αυτές τις ημέρες

Αυτοί που φεύγουνε και αυτοί που... περιμένουνε

Οι ημέρες των γιορτών για τους στρατιώτες είναι θα λέγαμε κάπως περίεργες. Από τη μία είναι όσοι παίρνουν άδεια και είναι ενθουσιασμένοι και από την άλλοι είναι όσοι θα κάτσουν μέσα «πήζοντας» μέχρι να πάρουν και αυτοί άδεια με τα γκρουπ της Πρωτοχρονιάς ή των Φώτων.

Για τους αδειούχους των Χριστουγέννων από τις 20 του μηνός έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Μαζεύουν πράγματα, οργανώνουν εξόδους και πρόγραμμα για τις ημέρες που θα λείπουν και περιμένουν με ανυπομονησία να πάρουν το αδειόχαρτο που θα τους οδηγήσει μακρία από σκοπιές, αγκαρίες και από το θάλαμο οπλιτών στο κρεβατάκι τους.

Όσοι μένουν μέσα, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι υπομονή. Η «δύναμη» της μονάδας μειώνεται και το πρόγραμμα υπηρεσίων γίνεται πιο δύσκολο. Η αναμονή ωστόσο για το αδειόχαρτο καταφέρνει να τους γεμίζει όλους με υπομονή.

Την ημέρα των Χριστουγέννων γίνεται μια μικρή γιορτή στα εστιατόρια. Τα στελέχη μπαίνουν μέσα για να φάνε με τους στρατιώτες, ο μάγειρας ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό και είναι από τις λίγες φορές που οι στρατιώτες μπορούν να πιουν ελεύθερα λίγο κρασάκι.

Μετά το φαγητό και τις ευχές, όλοι ξανά στις υπηρεσίες τους. Αν έχει καταφέρει να ξεκλέψει κανείς λίγο κρασάκι από τα μαγειρία τότε μπορεί να πιουν και το βράδυ καμία.. τζούρα!

Ανάλογη εκδήλώση πραγματοποιείται και την Πρωτοχρονιά!

Το Newsbomb.gr εύχεται Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα, Υγεία και Δύναμη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μαςζριατο.