ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός - Ήταν η φωνή των στρατιωτικών παρελάσεων

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός - Ήταν η φωνή των στρατιωτικών παρελάσεων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έφυγε» σε ηλικία 75 ετών, ο άνθρωπος που σφράγισε με τη φωνή του τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων.

Ο Αντώνης Πυλιαρός, ο δημοσιογράφος που είχε συνδέσει τη μετάδοση των στρατιωτικών παρελάσεων επί δεκαετίες, πέθανε το πρωί της Πέμπτης (26/12) στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Πυλιαρός

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου άνθησε η αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός». Μπήκε στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη κολλήσει το μικρόφωνο του ραδιοφώνου.

Υπηρέτησε τα ερτζιανά για 42 χρόνια μέσα από το τότε ΕΙΡ (μετέπειτα ΕΙΡΤ και ακολούθως ΕΡΤ), με δελτία ειδήσεων, ζωντανές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες σφράγισε με τη φωνή του για 35 χρόνια.

Πέρασε, μεταξύ άλλων, από τον Sport fm, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, το Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), το τηλεοπτικό κανάλι Magic, τον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας ταυτοχρόνως ραδιόφωνο στους σπουδαστές του «Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ». Σημείο αναφοράς της διαδρομής του η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 ολόκληρα χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016 βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.

Μεγάλη αγάπη της ζωής του οι ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, μεγάλο πάθος του ο Ολυμπιακός.

Η κηδεία του Αντώνη Πυλιαρού θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η «Ζηνοβία» δείχνει τα... δόντια της - Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιόνια και παγετός

Κοινωνικό μέρισμα: Αντίτροφη μέτρηση για τα 700 ευρώ - Κλείνει το koinonikomerisma.gr

Σχετικές ειδήσεις