ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών - Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα και πέτρες

Κουκάκι: Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών - Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα και πέτρες

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους κόλπους της αστυνομίας, μετά την άγρια επίθεση εναντίον των αστυνομικών από τους καταληψίες στο Κουκάκι, οι οποίοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μάλιστα, οι τραυματίες αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν με λεπτομέρειες στις καταθέσεις τους την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από τους καταληψίες στην οδό Ματρόζου.

«Μας έριχναν σακούλες με περιττώματα, πέτρες, τσιμεντόλιθους, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρότατες και βαριές σωματικές βλάβες. Έριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα και για πιάτα. Επίσης θέλω να τονίσω πως από τις σφοδρές επιθέσεις που δεχόμασταν θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής» κατέθεσε αστυνομικός των ΕΚΑΜ.

«Από τις επιθέσεις και τη ρίψη τσιμεντόλιθου έσπασε η ασπίδα μου και τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου. Στη συνέχεια, με υπηρεσιακό όχημα, μεταφέρθηκα στο 401 ΣΝ όπου διαγνώστηκε κάκωση αριστερού ώμου» δήλωσε αστυνομικό της ΟΠΚΕ.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, είπε «δύο συναδέλφους μου τους μετέφερα εγώ στο νοσοκομείο με το περιπολικό και σφάδαζαν από τον πόνο».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την επιχείρηση στο Κουκάκι στην gallery που ακολουθεί:

Η απάντηση της εισαγγελίας

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας απαντά στις επικρίσεις για τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα, τα οποία αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Αναφέρει ότι η δίωξη ασκήθηκε με βάση του αποδεικτικό υλικό και μόνο αρμόδιο να κρίνει είναι το δικαστήριο.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

Έγκριτοι ποινικολόγοι, ωστόσο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εξηγούν γιατί οι καταληψίες που συνελήφθησαν να πετούσαν τσιμεντόλιθους στα κεφάλια των αστυνομικών έπρεπε να είχαν κατηγορηθεί για κακούργημα κι όχι για πλημμέλημα.

Συνεχείς περιπολίες στο Κουκάκι υπό τον φόβο επανακατάληψης

Το κτίριο της οδού Ματρούζου έχει σφραγιστεί εκ νέου με τσιμεντόλιθους και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί οι περιπολίες των αστυνομικών, με το φόβο της επανακατάληψης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: Πυραυλική επίθεση σε αμερικανική βάση

Χαλκιδική: Πάτησε και σκότωσε την κόρη του με το αμάξι – Η μοιραία κίνηση του πατέρα

Σχετικές ειδήσεις