ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο στο Σύνταγμα (pics&vid)

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο στο Σύνταγμα (pics&vid)
Ο άτυχος δημοσιογράφος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/01), μετά από επίθεση που δέχθηκε ενώ κάλυπτε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle, Τόμας Ιακόμπι, ενώ έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό στο ίδιο σημείο.

Οι άγνωστοι δράστες -σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ- ζήτησαν αρχικά τα στοιχεία του κι όταν αρνήθηκε να τα δώσει, τον χτύπησαν και του πήραν την κάμερα.

Ο άτυχος άνδρας κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια Ελλήνων συναδέλφων του, εναντίον των οποίων στράφηκαν οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση.

Όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δημοσιογράφος είχε πέσει και πέρσι θύμα επίθεσης ενώ υπήρξε ένας από τους σεναριογράφους του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση».

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος -μια από αλληλέγγυους των προσφύγων και μια που διοργανώθηκε από ακροδεξιούς.

Ανακοίνωση ανταποκριτών ξένου τύπου

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως 252 ευρώ - Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά

«Μαύρη» χήρα: Σκότωσε τον άντρα της με φρικτό τρόπο - Δείτε τι του έκανε

Σχετικές ειδήσεις