ΑΠΟΨΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας στο Γηροκομείο Αθηνών: «Ένα πιάτο φαγητό και τίποτα άλλο...»

Κραυγή αγωνίας στο Γηροκομείο Αθηνών: «Ένα πιάτο φαγητό και τίποτα άλλο...»

Στιγμές αγωνίας ζουν ηλικιωμένοι που μένουν στο Γηροκομείο Αθηνών - Δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ σε λογαριασμούς από τις Διοικήσεις τα τελευταία 5 χρόνια - Οι συνθήκες που ζουν οι ηλικιωμένοι είναι άθλιες- Κραυγή αγωνίας για το τι θα απογίνει ένα από τα πιο ιστορικά άσυλα της χώρας - Αυτοψία του Newsbomb.gr 

Το Γηροκομείο Αθηνών λειτουργεί περισσότερα από 155 χρόνια στην Αθήνα.

Κάποτε αποτελούσε στολίδι της περιοχής όπου στεγάζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα κτήρια που βρίσκονται μέσα στο χώρο του Γηροκομείο φτιάχτηκαν από δωρεές πολιτών τις προηγούμενες δεκαετίες.

Τα τελευταία όμως χρόνια οι «λάθος» διοικήσεις έχουν οδηγήσει το Γεροκομείο Αθηνών στην απόλυτη παρακμή. Τα περισσότερα κτήρια είναι εγκαταλελειμμένα και οι ένοικοι καταγγέλλουν ότι οι παροχές είναι μηδαμινές.

«Ένα πιάτο φαγητό και τίποτα άλλο...» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ηλικιωμένοι στο Newsbomb.gr. Η πολιτεία φαίνεται ότι έχει αφήσει το μέρος στην τύχη του ή να το θέσουμε πιο σωστά στην ατυχία του.

Η κάμερα του Newsbomb.gr μπήκε στο Γηροκομείο και κατέγραψε τις άθλιες συνθήκες που ζουν οι ένοικοι εκεί. Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτές οι εικόνες αποτελούν ντροπή. Ντροπή για το ίδιο το κράτος!

Δείτε εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Και δεν έφταναν οι άθλιες συνθήκες που ζουν οι ηλικιωμένοι τώρα προστέθηκε στους ενοίκους ακόμα μία αγωνία... Ανησυχούν μήπως τους κοπεί το ρεύμα. «Τι θα απογίνουμε όλοι εμείς; Δεν έχουμε πού να πάμε» είπαν στο Newsbomb.gr με πόνο ψυχής οι ένοικοι του Γηροκομείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει πληρωθεί στη ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια ούτε ένα ευρώ.

Μάλιστα η ΔΕΗ έστειλε ειδοποιητήριο για να κόψει το ρεύμα. Ευτυχώς όμως και μετά τις «κραυγές» απελπισίας των ενοίκων να μην κατεβάσει τους διακόπτες η ΔΕΗ λίγες μέρες αργότερα βγήκε η εξής ανακοίνωση «ανεστάλη η διαδικασία διακοπής της παροχής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών με παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση» και παράλληλα απευθύνεται πρόσκληση προς τη διοίκηση του Γηροκομείου να προχωρήσουν σε έναν νέο ρεαλιστικό διακανονισμό της οφειλής.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον νέο Πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, κ. Ζώη Κολιό για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει το ιστορικό ίδρυμα.

«Ανέλαβα την Διοίκηση του Γηροκομείου εδώ και λίγους μήνες. Το Γηροκομείο Αθηνών έχει 2.000.000 προβλήματα» τόνισε ο κ. Κολιός και πρόσθεσε πως «για την σημερινή άθλια κατάσταση φταίνε οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και η απουσία του κράτους».

Δείτε τι είπε στο Newsbomb.gr o κ. Ζώης Κολιός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Νωρίτερα οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Σχετικές ειδήσεις