ΕΛΛΑΔΑ

Νέα απάτη: Έτσι παίρνουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Νέα απάτη: Έτσι παίρνουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Θύμα απάτης έπεσε πριν λίγες μέρες ένας Χανιώτης, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκανε, είδε να εξαφανίζονται στο.. λεπτό 600 ευρώ από το λογαριασμό του.

Το θύμα, όπως αναφέρει το zarpanews, είχε βάλει μία αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Ο υποψήφιος αγοραστής, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε την προκαταβολή μέσω υπηρεσίας γνωστής τράπεζας που εξασφαλίζει την άμεση δοσοληψία των χρημάτων.

Η εν λόγω υπηρεσία βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης που λαμβάνει ο πελάτης-αποστολέας και πρέπει να γνωστοποιήσει στον παραλήπτη. Στη συνέχεια η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας, με χρήση της χρεωστικής κάρτας, ή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του τραπεζικού ιδρύματος.

Δείτε στην gallery τι συνέβη:

Μόλις το θύμα συνειδητοποίησε ότι 600 ευρώ «έκαναν φτερά» από τον λογαριασμό του, πήγε αυτοπροσώπως στην τράπεζα και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι δυστυχώς έπεσε θύμα απάτης και ότι δεν γίνεται να του επιστραφούν τα χρήματα.

Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το zarpanews, το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Χανίων, όπου του είπαν, ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες Χανιωτών για ανάλογες απάτες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απόκοσμο θέαμα: Η θάλασσα βάφτηκε με... αίμα - Εικόνες φρίκης

Ξύπνησε από το κώμα και έμαθε την εφιαλτική αλήθεια

Σχετικές ειδήσεις