ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Οι ληστές βρήκαν το δάσκαλό τους - Τα θύματα τους κυνήγησαν με καρέκλες και μασιά (pics&vids)

Ηλεία: Οι ληστές βρήκαν το δάσκαλό τους - Τα θύματα τους κυνήγησαν με καρέκλες και μασιά (pics&vids)

Όταν ένας άνδρας στο Πελόπιο της Αρχαίας Ολυμπίας είδε τους κουκουλοφόρους ληστές να χτυπούν και να απειλούν τη σύντροφό του, δεν δίστασε να αντεπιτεθεί.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/02) όταν γύρω στις δύο το πρωί, ένα ζευγάρι, άκουσε φασαρία έξω από το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Πελοπίου. Τα σκυλιά τους είχαν αντιληφθεί τους τρεις ληστές που είχαν πηδήξει στην αυλή από την ψηλή καγκελόπορτα και πήγαιναν να μπουν στο σπίτι. Με κλωτσιές έσπασαν την πόρτα της μονοκατοικίας και όρμηξαν πάνω στην 61χρονη ιδιοκτήτρια, απειλώντας να την σκοτώσουν με ένα κατσαβίδι. Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα πρόκειται για αλλοδαπούς, καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

«Σκάσε μωρή θα σε σκοτώσω…»

Η γυναίκα περιέγραψε τα όσα έζησε στην κάμερα του ilialive.gr. «Φώναξα στον σύντροφο μου. Τους είδα που είχαν σπάσει στην πόρτα για να μπουν. Ο ένας ήρθε σε εμένα. Φώναξα "βοήθεια βγες από την άλλη πόρτα" στο σύντροφο μου. Τότε ο ληστής που πέταξε το κινητό από το χέρι και μου φώναξε “σκάσε μωρή, βούλωστο γιατί θα σε σκοτώσω με το κατσαβίδι στο λαιμό», είπε.

«Δόθηκε μεγάλη μάχη με καρέκλες στην κουζίνα, με το σύντροφο μου. Εγώ βγήκα έξω και φώναζα "βοήθεια - βοήθεια με σκότωσαν". Πρόλαβα να πάρω το "100". Μου είπαν "ερχόμαστε μας έχουν ειδοποιήσει". Είχαν βγει οι γείτονες γύρω και είχαν προλάβει να τηλεφωνήσουν. Οι δράστες έφυγαν και μετά ήρθε η Αστυνομία». Όπως ανέφερε το θύμα, οι δράστες πήραν ένα πορτοφόλι με κάποια ρολόγια και κοσμήματα.

Δείτε εικόνες από το σημείο της ληστείας στη gallery που ακολουθεί:

«Άρπαξα τη μασιά και τον χτύπησα…»

Παράλληλα, ο 67χρονος σύντροφος της γυναίκας έδειξε ψυχραιμία αλλά και γενναιότητα. Δεν δίστασε να επιτεθεί στους ληστές και τελικά να τους αναγκάσει να τραπούν σε φυγή. «Ακούσαμε που έσπαγαν την πόρτα. Μέχρι να ανάψουμε τα φώτα είχαν μπει. Αρπάζω τη μασιά από τη σόμπα και μόλις μπαίνουν μέσα, τον χτυπάω. Μετά αρχίσαμε με τις καρέκλες. Μου τις πέταγε τις έπιανα, τις πέταγα και εγώ. Δώσαμε μάχη γερή, ούτε πόλεμος έτσι. Είμαι από 12 χρονών στο πεζοδρόμιο στην Αθήνα, τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί. Ήμουν θρασύτατος όμως δεν κώλωσα μέχρι τέρμα. Άφησε τη γυναίκα και ήρθε σε εμένα με το κατσαβίδι, μπροστά μου είχα μια καρέκλα, του την κοπανάω στο κεφάλι και αυτός από το θυμό του κοπανάει το κατσαβίδι πάνω στο τραπέζι και έφυγε», περιέγραψε ο 67χρονος.

Πηγή: ilialive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καστοριά: Ξεπάγωσε η λίμνη και όλη η πόλη έπαθε σοκ (pics)

Συναγερμός από τους επιστήμονες για την Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή

Σχετικές ειδήσεις