ΕΛΛΑΔΑ

«Αναβρασμός» στα νησιά: Σχημάτισαν ελληνική σημαία και ένα «ΟΧΙ» στη θέση της νέας δομής μεταναστών

«Αναβρασμός» στα νησιά: Σχημάτισαν ελληνική σημαία και ένα «ΟΧΙ» στη θέση της νέας δομής μεταναστών

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσχωρήσει στη δημιουργία νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών για μετανάστες και πρόσφυγες, η οποία περιλαμβάνει την επίταξη χώρων ανά την επικράτεια.

Οι κάτοικοι των νησιών τις τελευταίες μέρες επιχειρούν με κάθε τρόπο και μία σειρά κινητοποιήσεων να δηλώσουν την αντίθεση τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το ΜεταναστευτικόΠροσφυγικό.

Στη Μυτιλήνη από το περασμένο Σάββατο (15/02) οι κάτοικοι προχώρησαν στον αποκλεισμό της περιοχής Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου, θέλοντας να βάλουν «φρένο» στις εργασίες κατασκευής του νέου κέντρου. Πρόκειται για μία έκταση 261 στρεμμάτων και εντός αυτής οι κάτοικοι σχημάτισαν στο έδαφος μια ελληνική σημαία και ένα τεράστιο «ΟΧΙ» δηλώνοντας την αντίθεση στην δημιουργία νέας κλειστής δομής στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου -στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων- οχήματα του Δήμου μετέφεραν όγκους σωσιβίων από τον Μόλυβο και τα εναπόθεσαν στην επιταγμένη έκταση.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο δήμος Ανατ. Σάμου

Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο δήμος Ανατολικής Σάμου προκειμένου να σταματήσει την επίταξη ακινήτων για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε διαδικασίες ακύρωσης των πράξεων της Διοίκησης, αποφάσισε να διορίσει σήμερα Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, τρεις Δικηγόρους μέλη του Δ.Σ Σάμου, οι οποίοι σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα του Δήμου και με Δικηγορικό γραφείο Αθηνών που εξειδικεύεται στο Διοικητικό Δίκαιο θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Μηταράκης: «Παγώνουν» οι επιτάξεις για μία εβδομάδα

Στον «πάγο» μπαίνει έως την ερχόμενη Δευτέρα (24/2) η διαδικασία επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών για πρόσφυγες και μετανάστες.Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης το πρωί της Δευτέρας (17/02) μιλώντας στην ΕΡΤ.

υπουργός, μεταξύ άλλων, είπε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου να υπάρξει νέος διάλογος με τους τοπικούς φορείς των νησιών και διευκρίνισε ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια ενοικίαση των συγκεκριμένων χώρων για τρία χρόνια.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης ότι δεσμεύεται ότι θα κλείσουν οι σημερινές δομές και δε θα λειτουργούν δύο δομές σε κάθε νησί.

Δήλωσε ότι ένα από τα θέματα που θέτει στους ευρωπαίους ομολόγους του είναι να συμβάλλει η ΕΕ ώστε να ανοίξουν διάδρομοι επιστροφής με χώρες όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντάται την Πέμπτη με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ προκειμένου να συζητηθεί και η γερμανική πρόταση για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική παροχής ασύλου.

O κ. Μηταράκης πρότεινε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να συναντηθούν την Παρασκευή ή το Σάββατο όταν επιστρέψει από το Βερολίνο και ο κ. Μουτζούρης από τις Βρυξέλλες ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία του διαλόγου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Θρίλερ στην Πάτρα: Κρεμάλες και γυναίκες με κομμένα κεφάλια στο φανοποιείο του 40χρονου

Σχετικές ειδήσεις