ΕΛΛΑΔΑ

Στο τραπέζι οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα

Στο τραπέζι οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων , με φόντο την έλευση της τρόικας στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου.


Ζητούμενο της συνάντησης είναι να υπάρξει όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και συμφωνία σε θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα πέσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012-15.

Η τρόικα απαιτεί μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια και όχι περικοπές προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση, τόνισε ότι “πρώτα πρέπει να μειώσουμε το μη μισθολογικό κόστος και όχι τον κατώτατο μισθό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Ζαίρης. Υπογράμμισε επίσης στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα, δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας.