ΕΛΛΑΔΑ

Πώς απαντά ο ΕΟΤ στο δημοσίευμα-πρόκληση που παρουσιάζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου στην Τουρκία

Πώς απαντά ο ΕΟΤ στο δημοσίευμα-πρόκληση που παρουσιάζει το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου στην Τουρκία

Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του ΕΟΤ και των υπηρεσιών του, εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσε η ένταξη φωτογραφίας από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο τουριστικού πράκτορα της Γερμανίας, που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία, υπό τον τίτλο «Türkei Blau Reise» (μτφ. Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία).

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός έγινε αντιληπτό ύστερα από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Φραγκάκης έστειλε επιστολή (ήδη από τις 12/02/2020) στον διευθύνοντα σύμβουλο του τουριστικού πράκτορα ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων.

H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Το λάθος αποκάλυψε η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com, η οποία έγραψε: «Είναι πάντα ωραίο να βλέπεις το νησί μας να διαφημίζεται, ιδιαίτερα καθώς προχωράμε σε μια ακόμη συναρπαστική θερινή περίοδο. Φανταστείτε όμως την έκπληξή μας όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας μία φωτογραφία που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi, διαφημίζοντας μια εκδρομή με τίτλο Turkei Brau Reise («Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία») με φωτογραφία από την παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου!».

«Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι η φωτογραφία ανήκει όντως στο περιοδικό της Aldi, επικοινωνήσαμε με την εταιρεία μέσω twitter, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το λάθος», ανέφερε η ιστοσελίδα.

Επιπλέον, ο βουλευτής του νησιού, Διονύσιος Ακτύπης, γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, εκφράζοντας την επίσημη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Βικτόρια Μπέκαμ: Το εξώφυλλο στην Vogue με δημιουργία της Μαρέβας Μητσοτάκη (pics)

Σχετικές ειδήσεις