ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Κανονικά το καρναβάλι λέει η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας

Κοροναϊός: Κανονικά το καρναβάλι λέει η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας

Να μη συμμορφωθεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό αποφάσισε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης (27/02) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι, λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ωστόσο, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους του νησιού θα γίνουν κανονικά.

Τρία τα κρούσματα στη χώρα

Να σημειωθεί ότι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία.

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό στην Αθήνα.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα

Συναγερμός για ολόκληρο χωριό: Ζητείται η εκκένωσή του - Τι συνέβη