ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Χίος: Μηνύσεις για τις ακρότητες των ΜΑΤ - Αποκαλούσαν του Χιώτες «τουρκόσπορους»

Επεισόδια Χίος: Μηνύσεις για τις ακρότητες των ΜΑΤ - Αποκαλούσαν του Χιώτες «τουρκόσπορους»
politischios.gr

Οργή προκαλούν οι εικόνες από την Χίο όπου άνδρες των ΜΑΤ προβαίνουν σε βανδαλισμούς και επιτίθενται κατά πολιτών λίγο πριν την αποχώρησή τους από το νησί.

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποκαλούσε τους χουλιγκάνους των ΜΑΤ ως «παιδιά» της διπλανής πόρτας», στα Μεστά η κάμερα, κατέγραφε σκηνές απείρου κάλλους με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών χωρίς αφορμή.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, αφού σε αυτά φαίνονται καθαρά τα πρόσωπα που προέβησαν σε έκνομες ενέργειες.

Ήδη η συντονιστική επιτροπή κατοίκων και αιρετών, μετέβη στο Λιμεναρχείο Χίου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.

Μηνυτήρια αναφορά για τους χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ στα Μεστά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την απρόκλητη, όπως καταγγέλλει, επίθεση που δέχθηκε από άνδρες των ΜΑΤ.

Όπως υποστηρίζει ο βουλευτής, την Τρίτη το πρωί στην περιοχή Άγιος Μακάριος Βροντάδου, όπου πολίτες είχαν στήσει μπλόκο για να μην περάσουν μηχανήματα και ΜΑΤ, προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη -όπως ανέφερε- ο οποίος είχε συλληφθεί και αιμορραγούσε.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τη Εισαγγελία Πρωτοδικών για το συμβάν και κατέθεσε τη μηνυτήρια.

Αστυνομικοί κρέμονται από κάγκελα και κυνηγάνε πολίτες

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα alithheia.gr, οι αστυνομικοί, που φορούσαν τα κράνη τους, καθυβρίζουν και κυνηγάνε τους νησιώτες ενώ σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να κρατούν και οπλισμό.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις εικόνες ντροπής από τα επεισόδια στα Μεστά:

Συγκεκριμένα, οπως μεταδίδει το politischios.gr, φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, αξιοποίησαν τις εξαρτήσεις τους, όπως τα κράνη και πήραν μέχρι και τα όπλα τους προκειμένου να εκφοβίσουν τους πολίτες στους οποίους δεν δίστασαν να ρίξουν μέχρι και δακρυγόνα και να σπάσουν ακόμα και παρακείμενα οχήματα.

Μάλιστα έφθασαν στο αισχρό σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Οι εικόνες αυτές συνδυαστικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη τα προηγούμενα 24ωρα όπου οι νησιώτες έγιναν μάρτυρες αστυνομικής αυθαιρεσίας, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα και πολιτικών, αλλά και πειθαρχικών–ποινικών ευθυνών για τους επικεφαλής των αστυνομικών που επέτρεψαν να γίνουν τέτοιες αθλιότητες. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται ως μπαχαλάκηδες οι αστυνομικοί.

Απαιτείται τιμωρία των αστυνομικών και αποζημίωση αυτών των ανθρώπων.
Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και έτσι δεν μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους που είναι η καταστολή της βίας. Όταν οι ίδιοι παράγουν βία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα διερευνηθούν όλες αυτές οι υποθέσεις και τα περιστατικά βίας. Μένει να δούμε αν τα λόγια του πρωθυπουργού θα γίνουν πράξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα - Γυναίκα στην Αθήνα, η 38χρονη και το παιδί της στη Θεσ/νίκη

Σχετικές ειδήσεις