ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Κολλέγιο Αθηνών: Σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κοροναϊό

Συναγερμός στο Κολλέγιο Αθηνών: Σε σχολική εκδρομή η κόρη της 40χρονης που νοσεί από κοροναϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολλέγιο Αθηνών καθώς έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης προς τους γονείς των μαθητών ότι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στο Ίδρυμα νοσεί από κοροναϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Από την πρώτη στιγμή το Κολλέγιο έχει τεθεί σε επιφυλακή, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της σε εκδρομή στο Λονδίνο.

Η μεγάλη κόρη της 40χρονης που νοσηλεύεται με κοροναϊό ήταν με την μητέρα της στη Βόρεια Ιταλία, επέστρεψε στην χώρα μας και αναχώρησε εκ νέου για το Λονδίνο μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Το κορίτσι αναμένεται να ελεγχθεί στο Λονδίνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα είναι αυτά που θα καθορίσουν το εάν τα παιδιά που συμμετέχουν στην εκδρομή θα επιστρέψουν άμεσα στην Αθήνα. Παράλληλα να σημειωθεί στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μαθητής και το δεύτερο παιδί της 40χρονης τραπεζικού που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Η διοίκηση του Κολλεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών, πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Το μήνυμα του Κολεγίου προς τους γονείς

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο κορωνοϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊού σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Νέο ύποπτο κρούσμα στην Αθήνα - Μεταφέρεται στο Αττικόν