ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Το μοιραίο λάθος της 40χρονης – Πώς ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό και σε άλλους

Κοροναϊός: Το μοιραίο λάθος της 40χρονης – Πώς ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό και σε άλλους
INTIME NEWS

Η 40χρονη που νοσεί από κοροναϊό COVID-19, και νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Αττικόν», φαίνεται ότι δεν τήρησε τις οδηγίες προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το αν ο ιός «πρόλαβε» να μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους.

Το πρώτο νοσοκομείο που επισκέφτηκε η 40χρονη από το Μαρούσι ήταν το «Σωτηρία», όπου έμεινε για αρκετή ώρα. Το λάθος της, σύμφωνα με το STAR, ήταν ότι δεν είπε στους γιατρούς τι ακριβώς αντιμετώπιζε, επομένως άγνωστο παραμένει το αν ο ιός «πρόλαβε» να μεταδοθεί σε άλλους ανθρώπους.

Στη συνέχεια όταν είδε ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί, πήγε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα νότια προάστια. Εκεί, η γυναίκα είπε για πρώτη φορά πως έχει κάποιες υποψίες για τον κοροναϊό. Την οδήγησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, διαγνώστηκε με τον ιό και τότε οδηγήθηκε στην απομόνωση.

Από εκείνη την ώρα, ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αττικόν» και οδηγήθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η 40χρονη υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το «Αττικόν»:

Την ίδια ώρα, σε απολύμανση προχώρησε τηλεοπτικός σταθμός, όπου συστεγάζεται τράπεζα στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της ασθενούς και η μεγαλύτερη κόρη της αναμένεται να ελεγχθεί στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα -προς ώρας- είναι τρία, καθώς εκτός από την 40χρονη στην Αθήνα, τον ιό φέρουν μία 38χρονη επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς. Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Κλείνουν σχολεία στην Αθήνα

Όπως έγινε γνωστό, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO "I. M. KAPPAΣ" κλείνουν προληπτικά.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις σχολικές μονάδες βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κοροναϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Νέο ύποπτο κρούσμα στην Αθήνα - Μεταφέρεται στο Αττικόν