ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στο «Αττικόν»: Ανησυχούν οι Έλληνες για τον κοροναϊό - Τι λένε για τα 4 κρούσματα

Το Newsbomb.gr στο «Αττικόν»: Ανησυχούν οι Έλληνες για τον κοροναϊό - Τι λένε για τα 4 κρούσματα
IN TIME

Κοροναϊός: Ανησυχία επικρατεί μετά την ανακοίνωση του τέταρτου κρούσματος κοροναϊού, από το υπουργείο Υγείας, με πλήθος κόσμου να αγωνιά για το τι μέλλει γενέσθαι, από τον COVID-19

Το Newsbomb.gr, βρέθηκε στο «Αττικόν», όπου νοσηλεύονται τα δύο κρούσματα στην Αθήνα και συνομίλησε με ανθρώπους από το προσωπικό του νοσοκομείου, για το πώς βιώνουν την «έλευση» του επικίνδυνου ιού στην χώρα μας.

Κάποιοι βρίσκονταν εκεί περιμένοντας να εξεταστεί κάποιος δικός τους άνθρωπος, που εμφάνισε συμπτώματα κοροναϊού, ενώ άλλοι ήταν για προσωπικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ωστόσο σχεδόν όλοι φορούσαν μάσκες προσπαθώντας να προφυλαχθούν όσο καλύτερα γίνεται.

«Όλοι φοβόμαστε με αυτά που ακούμε γύρω μας, απλώς πρόκειται για μια αντιμετωπίσιμη κατάσταση, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν θα νοσήσει και πώς. Έχω προμηθευτεί μάσκες τις οποίες φοράμε για ασφάλεια, ωστόσο δεν έχω πάει στα σούπερ μάρκετ να αγοράσω επιπλέον προϊόντα. Κάνω ότι έκανα μέχρι τώρα, αν και όταν μπαίνεις σε νοσοκομεία και έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους έχεις έναν φόβο παραπάνω.»

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην πιάτσα των ταξί, που βρίσκεται έξω από το «Αττικόν» και συνομιλήσαμε με έναν επαγγελματία οδηγό ταξί που βρισκόταν στο σημείο. Όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος η πιάτσα έχει αδειάσει καθώς πολλοί ανησυχούν -λόγω της φύσης του επαγγέλματος- και δεν θέλουν να έρχονται για ώρα σε επαφή με τόσο κόσμο.

«Ο φόβος υπάρχει γιατί το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση λόγω των Μέσων Ενημέρωσης. Ο κόσμος που μπαίνει στα ταξί είναι φοβισμένος, πολλοί μπαίνουν με μάσκες, ενώ και στα σούπερ μάρκετ αδειάζουν τα ράφια σαν να πηγαίνουμε για τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί. Ακόμα και από αυτά που ακούμε από το περιβάλλον μας υπάρχει φόβος, όλοι λένε να προσέχουμε. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να συνεχίσουμε να κάνουμε ο,τι κάναμε τόσα χρόνια για να προφυλασσόμαστε.»

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία του οδηγού ταξί:

Παράλληλα συνομιλήσαμε με τραυματιοφορείς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, για το πώς βιώνουν οι ίδιοι από πρώτο χέρι την κατάσταση μετά την έλευση του κοροναϊού στην Ελλάδα.

«Όσοι φοράν μάσκες τις φοράνε λόγω τρομοκρατίας, όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί τόσο υπερβολικά, απλώς να τηρεί τους κανόνες υγιεινής που χρειάζονται.»

«Υπάρχουν αρκετοί πολίτες που έρχονται στο νοσοκομείο και ζητάν να μάθουν παραπάνω πληροφορίες και στοιχεία για τον COVID-19. Οι πολίτες ανησυχούν επειδή δεν είναι ακόμα πολλά στοιχεία γνωστά στο ευρύ κοινό για τον συγκεκριμένο ιό. Η τρομοκρατία του κόσμου επομένως, πηγάζει από την ανεπαρκή ενημέρωση».

Μέτρα πρόληψης στα Μέσα Μεταφοράς - Πώς θα προφυλαχθείτε

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη του κοροναϊού, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Στο 210-5212054 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι έχουν προσληφθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, αυτό που προέχει είναι η ψυχραιμία, η παραμονή στο σπίτι και η αποφυγή επαφών με ανθρώπους αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη καθώς και η άμεση ειδοποίηση του γιατρού μας.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, οποιοσδήποτε έχει επιστρέψει από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρα που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και έχει εμφανίσει ανησυχητικά σημάδια, όπως πυρετό, βήχα ή προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να καλέσει 24 ώρες το 24ωρο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ, στον τηλεφωνικό αριθμό 210-5212504.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός Ελλάδα: Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Κοροναϊός: Μυθιστόρημα του 1981 περιγράφει θανατηφόρο ιό που βρέθηκε στην Ουχάν (pics)

Κοροναϊός: Κατάργηση επισκεπτηρίου στα νοσοκομεία - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται

Σχετικές ειδήσεις