ΕΛΛΑΔΑ

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr: Ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων λόγω κοροναϊού - Τι προβλέπει ο νόμος

Φραγκάκη στο Newsbomb.gr: Ακυρώσεις αεροπορικών εισιτηρίων λόγω κοροναϊού - Τι προβλέπει ο νόμος

Μπορεί να καταβληθεί αποζημίωση στους επιβάτες;

Ο νέος κοροναϊός έχει φέρει τα πάνω... κάτω στον ταξιδιωτικό τομέα, με τις ακυρώσεις πτήσεων να διεδέχονται η μια την άλλη.

Φυσικά, μεγάλοι ζημιωμένοι βγαίνουν οι ταξιδιώτες, καθώς αρκετοί είχαν προγραμματίσει τα ταξίδια τους μήνες πριν, ώστε να να έχουν και χαμηλότερα ναύλα.

Τι συμβαίνει όμως πλέον με τις ακυρώσεις; Τι μπορεί να διεκδικήσει ένας επιβάτης μετά την ακύρωση της πτήσης του, λόγω του κοροναϊού;

Η δικηγόρος, Κατερίνα Φραγκάκη, μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και την Ευδοκία Μύτιλη, εξηγώντας μας τα δικαιώματά μας και τα προβλεπόμενα από το Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις:

«Η εξάπλωση του κοροναϊού στην χώρα μας, αλλά και σε αλλά ευρωπαϊκά κράτη είχε οδήγησε χιλιάδες Έλληνες πολίτες να ακυρώσουν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν καθότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες όχι απλά δεν επιστρέφουν τα χρήματα στους ταξιδιώτες αλλά μεταθέτουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία τα ταξίδια επιβάλλοντας υψηλά πρόστιμα.

Το γεγονός αυτό μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονο σε εκατοντάδες σχολικές κοινότητες, οι οποίες υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν τις πενθήμερες εκδρομές. Οι καταναλωτές όμως δεν είναι απροστάτευτοι, καθώς υφίσταται το νομικό πλαίσιο για τη διεκδίκηση των καταβληθέντων ποσών, μιας και η ακύρωση έγινε κάτω από ασυνήθιστη μεταβολή των συνθηκών κατά άρθρο 388ΑΚ, την οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Οι ίδιοι οι γιατροί μάλιστα συνιστούν να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής.

Θα πρέπει λοιπόν οι πολίτες να καταθέσουν καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, ώστε με την παρέμβαση του να επιστραφούν τα χρήματα ή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Τέλος η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι βέβαιο ότι θα ευδοκιμήσει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός Ελλάδα: Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Κοροναϊός: Μυθιστόρημα του 1981 περιγράφει θανατηφόρο ιό που βρέθηκε στην Ουχάν (pics)

Σχετικές ειδήσεις