ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία στα σύνορα - 5.500 αποτροπές εισόδου και 98 συλλήψεις

Έβρος: Σε επιφυλακή στρατός και αστυνομία στα σύνορα - 5.500 αποτροπές εισόδου και 98 συλλήψεις
AP Photo

Σκηνές έντασης εξακολουθούν να εκτυλίσσονται με τους μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο. Το θέμα κάνει το γύρο του κόσμου απασχολώντας τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Την Κυριακή Τούρκοι ανέβασαν στα ύψη το θερμόμετρο ρίχνοντας χημικά στις ελληνικές δυνάμεις με καθοδήγηση από drones.

Στα άκρα κινείται η τουρκική προκλητικότητα τις τελευταίες ώρες.

Οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πλέον και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες πέταξαν πέτρες και καδρόνια στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα, από την Εθνική στις Καστανιές προς την Ορεστιάδα.

Την ίδια στιγμή, συνεχείς είναι οι πτήσεις των ελικοπτέρων πάνω από την Ορεστιάδα.

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Κανένας από αυτούς δεν είχε καταγωγή από τη Συρία, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές.

Αντιθέτως οι χώρες καταγωγής τους ήταν το Αφγανιστάν, η Σομαλία και το Πακιστάν.

Ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο Τούρκοι, οι οποίοι κρατούνται με σκοπό να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην προσπάθεια «εισβολής» μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την ώρα των απογευματινών επεισοδίων μετανάστες και πρόσφυγες να φωνάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», πετώντας προς την πλευρά των Ελλήνων αστυνομικών δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και πέτρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Ασπίδα» τα σύνορα της Ελλάδας

Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι αργά το βράδυ, έχουν καταγραφεί περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τις κεντρικές πύλες των συνόρων και βρίσκονται σε όλο το μήκος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να μαίνονται άγρια επεισόδια με τις ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού.