ΕΛΛΑΔΑ

Κάτοικοι Καστανέων στο Newsbomb.gr: Δεν φοβόμαστε, θα πολεμήσουμε για την πατρίδα

Κάτοικοι Καστανέων στο Newsbomb.gr: Δεν φοβόμαστε, θα πολεμήσουμε για την πατρίδα
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να στηρίξει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πάνω από όλα είναι η ασφάλεια της Ελλάδας και της ΕΕ - Η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη, η οποία βρίσκεται στον Έβρο, καταγράφει βήμα προς βήμα την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για τα όσα τεκταίνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δριμεία κριτική κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με την κατάσταση στον Έβρο, τονίζοντας πως η γειτονική χώρα έχει μετατραπεί σε κράτος-διακινητή.

Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό-προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Κατανιές Έβρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κ. Μητσοτάκη περίμενε πλήθος κόσμου, έξω από το πνευματικό κέντρο της περιοχής των Καστανέων, δίνοντας το «παρών», προκειμένου να στηρίξει τον πρωθυπουργό.

«Δεν φοβόμαστε! Πότε δε φοβηθήκαμε. Θα πολεμήσουμε για την πατρίδα μας!», τόνισαν οι κάτοικοι που παρευρέθηκαν στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

«Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κινούμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πάνω από όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ΣΟΚ από τον Έβρο: «Αλλάχου Ακμπάρ» και «Κάψτε τα ελληνικά σκυλιά» φωνάζουν οι μετανάστες

Σχετικές ειδήσεις