ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός - Το Newsbomb.gr στον παλμό της κοινωνίας: Με γάντια οι πολίτες αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός: Ο κόσμος βρίσκεται σε πανικό λόγω της εξάπλωσης του  Κοροναϊού στη χώρα μας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες συμβουλεύουν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται γιατί ο πανικός δεν είναι σε καμία περίπτωση σωστός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις και συνιστούν ψυχραιμία.  

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊου στη χώρα μας αλλά και ο θάνατος του 66 χρονου χθες (11/03) έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα μας η κίνηση κυρίως στα σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ήδη έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ζυμαρικά .Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε αντισηπτικά (μαντηλάκια και τζελ) ενώ τα καθαριστικά που απολυμαίνουν φεύγουν πρώτα από τα ράφια...

Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ που επισκεφτήκαμε με την κάμερα του Newsbomb.gr είδαμε γεμάτα καρότσια αλλά και πολύ «φουσκωμένους» λογαριασμούς στα ταμεία. Επίσης αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι οι άνθρωποι να καθαρίζουν τα χερούλια από τα καρότσια, ηλικιωμένοι και παιδιά να φοράνε μάσκες και πολλοί από τους καταναλωτές να φορούν γάντια μίας χρήσεως κατά την διάρκεια των αγορών τους.

Γιατροί και φαρμακοποιοί συνιστούν ψυχραιμία

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον παθολόγο κ. Απόστολο Κασιούρα για να μας πει πώς ο κόσμος αντιμετωπίζει την κατάσταση.

«Από την πρώτη ημέρα που ο κόσμος έμαθε για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, το τηλέφωνό μου χτυπάει ασταμάτητα» είπε ο γιατρός στο Newsbomb.gr.

Με το παραμικρό σύμπτωμα με παίρνουν τηλέφωνο για να τους συμβουλέψω τι να κάνουν «ο κόσμος βρίσκεται σε πανικό. Δεν σημαίνει ότι ένα απλό συνάχι είναι κοροναϊός. Ο κόσμος φοβάται, φοβάται πολύ». Ο κ. Κασιούρας μας έδωσε και ένα παράδειγμα

«Μία κυρία 35 χρονών επικοινώνησε μαζί μου πριν από λίγες ημέρες. Μόλις είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία. Είχε μικρό παιδί στο σπίτι. Και παρουσίασε υψηλό πυρετό. Την συμβούλεψα να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ στο 1135» η απάντησή της ήταν «πήρα τηλέφωνο και μου είπαν καλέστε τον γιατρό σας».

«Εγώ τι να της πω από τη στιγμή που δεν έχω τρόπο να δω αν έχει ή δεν έχει κοροναϊο; Της είπα να μείνει προληπτικά στο σπίτι για κάποιες ημέρες και να μην έρθει σε επαφή με άλλο κόσμο»

Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα επισήμανε ο γιατρός «όλοι οι συνάδελφοι από τη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε το τεστ, το μόνο που συμβουλεύουμε τους ασθενείς είναι καθαριότητα και απομόνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιούρας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πλέον υπάρχουν και άλλα σημεία που μπορεί να γίνει το τεστ του κοροναϊού και σίγουρα αυτό θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους.

Αυτό που θέλω να τονίσω στον κόσμο είναι ότι «δεν χρειάζεται πανικός αλλά υπευθυνότητα από τους πολίτες. Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους» είπε ο γιατρός.

Αναφορικά με το κλείσιμο των σχολειών αλλά και με τις δυνατότητες των εργαζομένων ο κ. Κασιούρας είπε «σίγουρα με βρίσκει θετικό. Ήταν μία πολύ σωστή απόφαση της κυβέρνησης ώστε να περιορίσουμε όσο γίνεται την εξάπλωση του Κοροναϊου στη χώρα μας».

Τέλος ερωτηθείς για τις μάσκες και κατά πόσο βοηθάνε ο γιατρός είπε «εν μέρει βοηθάει η σωστή χρήση τους. Κυρίως πρέπει να τις χρησιμοποιούν όσοι έχουν πρόβλημα υγείας και όσοι είναι άρρωστοι».

Το Newsbomb.gr βρέθηκε και σε φαρμακεία ώστε να δει την εικόνα που επικρατεί.

«Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος» είπε η φαρμακοποιός Αιμιλία Νικέλλη στο Newsbomb.gr.

«Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων από τα ράφια τον φαρμακείων. Πολλοί πελάτες μου με ρωτούν τι να κάνουμε γιατί φοβόμαστε. Κυρίως ηλικιωμένοι. Με το παραμικρό σύμπτωμα, τρέμουν » τόνισε η κυρία Νικέλλη.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία δυσκολία στο να προμηθευτούν μάσκες καθώς οι περισσότερες έχουν εξαντληθεί αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλη ζήτηση σε αντισηπτικά. Κυρίως σε μαντηλάκια και gel στα περισσότερα φαρμακεία» είπε.

«Κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η φαρμακοποιός.

Ερωτηθείσα για την έλλειψη μασκών είπε «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε στα φαρμακεία για μάσκες, διότι οι υγιείς δεν τις χρειάζονται και θα λείψουν από όσους πραγματικά τις έχουν ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Στον εισαγγελέα όσοι παραβιάζουν τα μέτρα εξάπλωσης του ιού – Τι λέει ο Άρειος Πάγος