ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Μέτρα πρόληψης στο δήμου Ρεθύμνου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Κοροναϊός: Μέτρα πρόληψης στο δήμου Ρεθύμνου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

Αναχωρούν από τη νησί οι φοιτητές – Δεν δέχονται επισκέπτες τα λογιστικά γραφεία – Μόνο εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις θα διεκπεραιώνονται στις υπηρεσίες του δήμου

Aναχωρούν οι φοιτητές από το Ρέθυμνο μετά και την αναστολή λειτουργίας του σχολών του πανεπιστημίου. Ωστόσο εκφράζουν σε αρκετές περιπτώσεις την αισιοδοξία τους για την έκβαση της ιογενούς επίθεσης ενώ στην πλατεία άγνωστου στρατιώτη αρκετοί φοιτητές ρωτούν αν υπάρχει εθελοντική δομή για να δηλώσουν τα στοιχεία τους που αν χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Στο μεταξύ, τα λογιστικά γραφεία του Ρεθύμνου, μέσω του συλλόγου τους αποφάσισαν να μην δέχονται επισκέψεις για όλη την περίοδο της εξάπλωσης του κοροναϊού. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ρεθύμνου, Κατερίνα Σαριδάκη, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που λαμβάνονται πανελλαδικά για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας, «αλλά και με πλήρη αίσθηση ευθύνης των καθηκόντων μας ως λογιστές απέναντι στους πελάτες μας, στις οικογένειές μας, στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

H εξυπηρέτηση των πελατών των λογιστικών φοροτεχνικών γραφείων, θα γίνεται τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά μέσω e mail αλλά και με τηλεδιάσκεψη μέσω Skype. Όπως επισημαίνουν από πλευράς του συλλόγου, η αναστάτωση που μπορεί να δημιουργηθεί λόγω της απόφασης των λογιστών «είναι μικρή σε σχέση με το όφελος και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου».

Τέλος, ο δήμος Ρεθύμνου καλεί τους πολίτες, στo πλαίσιo των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, για προληπτικούς λόγους, να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνης για τις επόμενες 14 ημέρες, παρά μόνο για εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις, με πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης. Για την εξυπηρέτησή τους, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του δήμου μέσω τηλεφώνου ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου: www.rethymno.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: 117 τα συνολικά κρούσματα - Κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια

Σχετικές ειδήσεις