ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με μάσκες και γάντια στους δρόμους της Αθήνας - Απίστευτες εικόνες

Κοροναϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με μάσκες και γάντια στους δρόμους της Αθήνας - Απίστευτες εικόνες

«Εξοπλισμένοι» με μάσκες και γάντια είναι οι Αθηναίοι που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Μετά τα προληπτικά μέτρα που πήρε το Υπουργείο Υγείας, με κλείσιμο γυμναστηρίων, κέντρων διασκέδασης και αρχαιολογικών χώρων, οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης .

Δείτε στη gallery πώς κυκλοφορούν οι Αθηναίοι στους δρόμους της πρωτεύουσας:

Τα μαγαζιά στην Ερμού παραμένουν ακόμα ανοιχτά Το κέντρο της Αθήνας φαίνεται να αδειάζει όλο και περισσότερο. Μπορεί στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας ,στην Ερμού τα μαγαζιά να παραμένουν ακόμα ανοιχτά όμως είναι ελάχιστοι όσοι πηγαίνουν για ψώνια.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων του δήμου και κλειστών αθλητικών δομών του μετά και τις νέες αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ανάμεσά τους και η «Τεχνόπολη», στο Γκάζι.

Αναλυτικότερα, ανεστάλη η λειτουργία: της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο, του Κέντρου Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγ.Χατζημιχάλη στην Πλάκα, του Ψηφιακού μουσείου Πλάτωνος στην Ακαδημία Πλάτωνος, του Δωδεκανησιακού Σπιτιού στα Σεπόλια, του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα» στο Θησείο, του αμφιθεάτρου «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό Κέντρο, των Κέντρων Δημιουργικής Μάθησης, των θεάτρων Ολύμπια-«Μαρία Κάλλας» και «Άννα και Μαρία Καλουτά» στον Ν.Κόσμο, καθώς και των βιβλιοθηκών στον Σταθμό Λαρίσης στους Αμπελόκηπους και στο πρώην ΚΑΠΑΨ).

Επίσης, ανεστάλη και η λειτουργία των κλειστών αθλητικών δομών του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του δήμου (ΟΠΑΝΔΑ).

«Λουκέτο» σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την απόφαση να κλείσουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έλαβε το υπουργείο Πολιτισμού εξαιτίας των ειδικών συνθηκών εξαιτίας του κοροναϊού.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού με δεδομένο ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό η Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης. Παράλληλα έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη σχολαστική καθαριότητα των χώρων υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.