ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σχέδιο για λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ

Κορονοϊός: Σχέδιο για λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
INTIME NEWS

Κορονοϊός:  Τρόπους προκειμένου να μην καταρρεύσει ο Δημόσιος Τομέας επεξεργάζονται στην κυβέρνηση, επ’ αφορμής της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κυβερνητικό επιτελείο καταλήγουν σε μία πρόταση σύμφωνα με την οποία Δημόσιο και ΔΕΚΟ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς κρίνεται απολύτως κρίσιμο το επόμενο 15ήμερο για την πορεία εξάπλωσης του ιού. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και τα περιοριστικά μέτρα, αφορούν και τον Δημόσιο Τομέα.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα με την άδεια ειδικού σκοπού που θεσπίστηκε προκειμένου ο πληθυσμός να μπορεί να παραμείνει σπίτι, ενώ αναμένονται σύντομα και οι νέες ανακοινώσεις. Άλλωστε, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται στα γραφεία τους, από την μία θα απέτρεπε την περαιτέρω διάδοση του ιού και από την άλλη θα προϋπέθετε πως μόνο μικρός αριθμός πολιτών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η παρουσίαση του e:Presence, άλλωστε και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι σε αυτό το σενάριο, αφού έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να συνομιλούν μεταξύ τους και να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις.

Τέλος, ο υψηλός, βαθμός πρόσβασης και εξοικείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο με ψηφιακά μέσα καθιστά εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο η λειτουργία του κράτους να υποστηριχθεί το επόμενο διάστημα με λιγότερη αυτοπρόσωπη παρουσία στα κτίρια, δυνατότητα που δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στο αποψινό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 17:00 - Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σχετικές ειδήσεις