ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Οι πρότασεις για δημιουργική απασχόληση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Οι πρότασεις για δημιουργική απασχόληση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
In Τime

ΚορονοϊόςΠροτάσεις για δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους με σύνθημα: «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!»

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας καλούν τους πολίτες να παραμείνουν εντός σπιτιού ώστε να προστατεύουν οι ίδιοι και οι ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε προτάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά, κατασκευές, μαγειρική, παιχνίδια, ταινίες, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κλπ. Οι γονείς καλούνται να γίνουν συμμέτοχοι στις δημιουργικές εργασίες των παιδιών, καθώς και να αδράξουν την ευκαιρία ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας και της οικογένειας των Ελλήνων Προσκόπων μιας που οι προτάσεις συνάδουν με τις αξίες και την αποστολή του Προσκοπισμού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Τα παιδιά του γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δημιουργικές, ενημερωτικές και διαδραστικές προτάσεις, προκειμένου όχι μόνο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους αλλά και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και τα ταλέντα τους. Οι μαθητές του λυκείου μέσα από τις προτάσεις των Προσκόπων μπορούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις σχολικές υποχρεώσεις τους (τη μελέτη των μαθημάτων που καλούνται να συνεχίσουν) είτε διευρύνοντας τους ορίζοντες τους σε νέες εμπειρίες και γνώσεις, είτε δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους στη μαγειρική και τη χειροτεχνία. Επιπροσθέτως, στους νέους ηλικίας 18-26 δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσουν προτάσεις που θα τους βοηθήσει ώστε να γίνουν δημιουργικοί, να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον τους και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Το Ίδρυμα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων παρακολουθώντας τις ενέργειες των Αρχών αναφορικά με την αντιμετώπιση του Covid-19, από την πρώτη στιγμή έχει αναστείλει όλες τις προσκοπικές δραστηριότητες στη χώρα καθώς επίσης έχει θέσει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τα Προσκοπικά Κέντρα στη χώρα, για όποια χρήση κριθεί αναγκαία. Επίσης, τα ενήλικα στελέχη - εθελοντές του Σ.Ε.Π. παραμένουν στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να συνεισφέρουν οπουδήποτε απαιτηθεί, είτε σε συλλογικό επίπεδο (κοινωνία/γειτονιά) είτε σε ατομικό, προάγοντας πάντα το μήνυμα "Μένουμε Σπίτι".

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον από την Πολιτεία λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ή δίδονται ειδικότερες οδηγίες για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, οι Πρόσκοποι θα προσαρμόζονται σχετικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων