ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 7ος νεκρός στην Καστοριά - Πρόκειται για 51χρονο εκπαιδευτικό

Κορονοϊός: 7ος νεκρός στην Καστοριά - Πρόκειται για 51χρονο εκπαιδευτικό

Ο φονικός ιός «χτυπά» αλύπητα το νομό της Καστοριάς, όπου καταγράφηκε το έβδομο θύμα από κορονοϊό.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό, ότι ένας 51χρονος πατέρας 4 παιδιών που νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσ/νίκης, έχασε τη ζωή του από τον φονικό ιό, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στην Καστοριά, στους επτά.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για έναν γυμναστή στο χώρο της εκπαίδευσης, ιδιαιτέρως αγαπητός στην κοινωνία της Καστοριάς.

50 νεκροί - 1.415 θύματα στην Ελλάδα

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 50 εκ των οποίων, οι 38 είναι άντρες και οι 12 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 101, την Τετάρτη (01/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.415.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς επίσης και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνολικά 90 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε πως ακόμη 6 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ.Τσιόδρα:

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η καραντίνα θα διαρκέσει από σήμερα 1η Απριλίου και για 14 ημέρες, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Επισήμανε οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά μας είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτει με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: Τα μυστήρια του φονικού ιού - Γιατί πεθαίνουν παιδιά και έφηβοι