ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Και δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - Στα 55 συνολικά τα θύματα

Κορονοϊός: Και δεύτερος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες στην Ελλάδα - Στα 55 συνολικά τα θύματα
INTIME NEWS

Κορονοϊός : Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον φονικό ιό στη χώρα μας.

Ένας 78χρονος στην Αλεξανδρούπολη είναι ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σήμερα Παρασκευή (03/04).

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (03/04), ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Σκύδρας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Είναι ο δεύτερος ασθενής που καταλήγει στην Πέλλα, χτυπημένος από τον ιό, μετά την 78χρονη από τη Φούστανη που υπέκυψε χθες.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, σημειώνοντας ότι ο άτυχος άνδρας κατέληξε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Στα 1.544 τα κρούσματα

Χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 91 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 16 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εννέα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα και 23 νέα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ακόμη 119 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων την Πέμπτη (02/04/2020) έφτανε τα 1.544 συμπεριλαμβανομένων και των κρουσμάτων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναφερόμενος στις κλειστές δομές αλλά και τα πλοία, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι αποτελούν χώρους όπου «ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα» και πρόσθεσε ο ΕΟΔΥ ήδη ακολουθεί συγκεκριμένο σχεδιασμό καθώς υπάρχουν οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογες περιπτώσεις. «Η στρατηγική μας δεν αλλάζει όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό. Ισχύουν όλα όσα έχουμε πει και κυρίως τα μέτρα αυτοπεριορισμού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας σε νέα επιστημονικά δεδομένα που αναφέρουν ότι εκτός από τα κλασικά συμπτώματα του πυρετού, του βήχα και της δυσχέρειας στην αναπνοή, ένα μικρό υποσύνολο ασθενών «παρουσιάζει δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με νευρολογικά σύνδρομα». Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, εγκεφαλικό και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με προσβολή περιοχών του εγκεφάλου από τον κορονοϊό. «Πρόκειται για εγκεφαλοπάθεια που καταγράφηκε από μελέτες στο 15% των σοβαρά ασθενών. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και με τη γρίπη. Ελληνική ομάδα θα μελετά το φαινόμενο και θα έχουμε τα συμπεράσματά της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (pics)

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Η πρόταση του Μπιλ Γκέιτς - «Με αυτές τις 3 κινήσεις θα νικήσουμε τον ιό»

Πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Θρίλερ με την «υγειονομική βόμβα» των 119 κρουσμάτων

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το βράδυ της Πέμπτης (02/04).

Από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί στους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο, βρέθηκαν 119 δείγματα θετικά στον Covid-19, 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα όπου και θα επαναληφθεί ο έλεγχος. Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε χθες το πλοίο για να πάρει δείγματα από επιφάνειες και το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά, με αποκλεισμένη περίμετρο.

Δύο άνθρωποι που νοσούν πιο σοβαρά διακομίσθηκαν ήδη σε νοσοκομείο.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί θα επαναπατριστούν αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά τις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας και οι θετικοί στον ιό θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για 14 μέρες.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς θα υπάρχει συνεχής ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και γι' αυτό στην αποβάθρα θα τοποθετηθεί ειδική τέντα προκειμένου οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο να φορούν την ειδική ενδυμασία.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο (από 13 διαφορετικές χώρες) είναι χωρίς συμπτώματα και δεν υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρία σήμερα θα ενημερωθούν και οι οικογένειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοούμε

Σχετικές ειδήσεις