ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Απίστευτο περιστατικό: 27χρονη θετική στον ιό το έσκασε από νοσοκομείο και πήγε... λαϊκή

Κορονοϊός – Απίστευτο περιστατικό: 27χρονη θετική στον ιό το έσκασε από νοσοκομείο και πήγε... λαϊκή
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΣύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Χιλής, συνελήφθη σε αγορά τροφίμων στην Κονσεψιόν μια νεαρή θετική στον κορονοϊό, η οποία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το έσκασε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν 

Η 27χρονη είχε εισαχθεί στο κέντρο υγείας Λας Ιγκέρας της Κονσεψιόν, 483 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο, με «ελαφριά συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου για τους ασθενείς με COVID-19», και η εξέτασή της έδειξε πως πράγματι ήταν «θετική» στον κορονοϊό, εξήγησε η διευθύντρια του νοσοκομείου Πατρίσια Σάντσες.

Σύμφωνα με τη Σάντσες, η νεαρή το έσκασε από το νοσοκομείο προχθές Τετάρτη και μπήκε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πηγαίνοντας σε πολυσύχναστη αγορά.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Όπως έχει καταγραφεί σε πλάνα κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, η ίδια φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει από άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας ντυμένους στα μαύρα που φόραγαν μάσκες και κράδαιναν γκλομπ και ένστολους αστυνομικούς, προτού τελικά παραδοθεί και τεθεί υπό κράτηση.

Εισαγγελέας της περιφέρειας ΜπιοΜπίο ενημέρωσε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για την υπόθεση, βάσει της νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, που επισύρει ποινές φυλάκισης ή/και βαριά χρηματικά πρόστιμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί και μέσω του αέρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, έκλεισε η αγορά, κατ’ εντολή των υγειονομικών αρχών.

Ορισμένοι πωλητές διαβεβαίωσαν ότι ήδη εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των ιδίων και των πελατών, καθώς στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 3.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό κι έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι. Άλλοι ανέφεραν πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη διαταγή αναστολής της λειτουργίας της αγοράς για να κάνουν απολύμανση στους χώρους και στους πάγκους τους.

«Θα υπακούσουμε την εντολή, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα τελειώσει όλο αυτό», είπε ένας έμπορος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο του τρόμου: «Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να στείλουν μετανάστες με κορονοϊό στην Ελλάδα»

Σχετικές ειδήσεις