ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 68 νεκροί στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα - 1.673 στο σύνολο

Κορονοϊός: 68 νεκροί στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα - 1.673 στο σύνολο
Intime News

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 68 εκ των οποίων 49 είναι άντρες και 19 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 60, το Σάββατο (04/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.673. Επίσης, γνωστοποίησε πως 343 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, είναι 92 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη, εκ των οποίων 20 γυναίκες και 72 άντρες. Παράλληλα, 10 ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Έως τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, «μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί» και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση