ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Βοήθεια στο Σπίτι» και διανομή δωροεπιταγών για το Πάσχα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Βοήθεια στο Σπίτι» και διανομή δωροεπιταγών για το Πάσχα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρία, βρίσκεται σταθερά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη σημερινή πανδημία του νέου κορωνοϊού (COVID-19), συνεχίζοντας την αδιάλειπτη λειτουργία των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», από το 1988 έως σήμερα, για την παροχή άρτια οργανωμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινοτικής φροντίδας στους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, εν όψει των εορτών του Πάσχα, θα διανείμει κατ’ οίκον 1300 δωροεπιταγές, αξίας 50 ευρώ έκαστη, δωρεά του Λαμπροπούλειου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος.

Τις δράσεις των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ. θα υποστηρίξουν, επίσης, κινητά κλιμάκια, στελεχωμένα από επαγγελματίες και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές Ε.Ε.Σ, τα οποία θα επισκέπτονται κατ’ οίκον μοναχικούς ηλικιωμένους και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ή έχουν πιστοποιημένη αναπηρία (ΑμεΑ), προκειμένου να τους διανείμουν προμήθειες από σούπερ-μάρκετ ειδών καθημερινής διαβίωσης και ειδών πρώτης ανάγκης, ίσης αξίας με τις δωροεπιταγές, καθ’ υπόδειξη των ωφελούμενων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μπαράζ πληρωμών - Μπαίνουν τα χρήματα για δώρα, επιδόματα και συντάξεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων