ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας είναι ασφαλείς - Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας είναι ασφαλείς - Ποιοι πολίτες κινδυνεύουν
ΑSSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τα νέα στοιχεία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας αποτυπώνει η νέα Ημερήσια Έκθεση του ΕΟΔΥ.

Πέντε νομοί δεν έχουν κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, ενώ των ασθενών τα 49. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 90 ασθενείς, με το 78,9% να είναι άντρες.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 6 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.755 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 55,2% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 79 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 90 (78,9% άνδρες).

Από το σύνολο των 1.755 κρουσμάτων, 361 (20,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Mε βάση τον παραπάνω χάρτη, οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι οι εξής:

  • Γρεβενών
  • Καρδίτσας
  • Ευρυτανίας
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Φωκίδας

Δύο νεκροί μέσα σε λίγη ώρα στην Ελλάδα - Στους 81 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων

Μια 84χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας) είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Και τα δύο τελευταία αυτά θύματα του κορονοϊού, είχαν -σύμφωνα με πληροφορίες- υποκείμενα νοσήματα.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς με ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένεια του 42χρονου.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορονοϊό αποδείχθηκε άνιση.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στα 1.755 τα κρούσματα

Χθες, είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 20, τη Δευτέρα (06/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755. Από αυτά, 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες και οι 71 είναι άντρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 έχουν πάρει εξιτήριο.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά. «Δύσκολο να εξηγηθούν οι θάνατοι νέων ανθρώπων. Τα γονίδια του καθενός ευθύνονται για την ανθεκτικότητα ή μη του ανοσοποιητικού του κάθε ανθρώπου», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως ο ιός διασπείρεται στις χώρες τη Ευρώπης τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση επαφών. «Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες», συνέχισε.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Απίστευτο! Δείτε τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε

Σχετικές ειδήσεις