ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει επάρκεια - Στηρίξτε τα ελληνικά κρέατα»

Αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων στο Newsbomb.gr: «Υπάρχει επάρκεια - Στηρίξτε τα ελληνικά κρέατα»

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Το φετινό Πάσχα δεν θα είναι ένα συνηθισμένο Πάσχα των Ελλήνων - Ο κ. Δημήτρης Καμπούρης, αντιπρόεδρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων μίλησε στο Newsbomb.gr και έκανε λόγω για ένα ένα Πάσχα τελείως διαφορετικό, με την αγωνία των κτηνοτρόφων να έχει χτυπήσει... κόκκινο! 

Το φετινό Πάσχα δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο και αυτό ανησυχεί όχι μόνο τους κτηνοτρόφους αλλά όλους τους Έλληνες.«Υπάρχει μεγάλη αγωνία των κτηνοτρόφων» επισημαίνει ο κ. Καμπούρης.

«Εν όψει της εμπορικής περιόδου του Πάσχα το ενδιαφέρον και η αγωνία όλων των κτηνοτρόφων είναι στα αμνοερίφια, τόσο για τις τιμές και τη ζήτηση ώστε να μην μείνουν στα... μαντριά (σ.σ. να μην εγκαταλείψουν το επάγγελμα).

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει επάρκεια σε κρέας λόγω κορονοϊού, ο κ. Καμπούρης απάντησε: «Ναι, υπάρχουν πολλά αμνοερίφια καθώς δεν έχουν κλείσει τα σύνορα για εισαγωγές αλλά, υπάρχει επάρκεια και στα ντόπια κρέατα».

Οι κεντρικές αγορές δεν έχουν κλείσει όπως πχ. η Βαρβάκειος ή τα κρεοπωλεία. Θα παραμείνουν ανοιχτά για τους καταναλωτές.

«Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να υπάρξει αγοραστική δύναμη και οι καταναλωτές να αγοράσουν αρνί ή κατσίκι και να το ψήσουν στο φούρνο ή στην αυλή τους. Δεν είναι ένα συνηθισμένο Πάσχα αλλά ο Έλληνας θα βρει τη λύση» είπε ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Αναφορικά με το πώς θα κυμανθούν οι τιμές στο φετινό πασχαλινό τραπέζι ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων είπε πως θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. «Οι τιμές δεν θα έχουν κάποια διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

«Τα ντόπια αρνιά και κατσίκια θα κυμανθούν φέτος από 8 έως 10 ευρώ το κιλό» είπε ο κ. Καμπούρης ενώ έδωσε και μία συμβουλή στους καταναλωτές: «Δεν υπάρχει αρνί ή κατσίκι ελληνικό με 6 ευρώ. Μιλάμε για παραμύθια. Είναι νοθεία» προειδοποίησε τους καταναλωτές.

«Αυτό που φοβούνται οι κτηνοτρόφοι είναι μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση οι έμποροι και αγοράσουν σε χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς και μετά τα πουλήσουν στους καταναλωτές στις ίδιες τιμές με πέρυσι για να βγάλουν κέρδος», τόνισε ο κ. Καμπούρης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος των κτηνοτρόφων έκανε μία έκκληση μέσα από το Newsbomb.gr ώστε οι Έλληνες να στηρίξουν τους παραγωγούς και να κάνουν τις αγορές τους από τα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους και να προτιμήσουν ελληνικά κρέατα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Τι είπε για την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα