ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πότε τελειώνει η καραντίνα στην Ελλάδα; Η πιθανή ημερομηνία (vid)

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πότε τελειώνει η καραντίνα στην Ελλάδα; Η πιθανή ημερομηνία (vid)

Κορονοϊός: Το μέγα ζήτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες, δηλαδή το πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ανέλυσε ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης με το μοντέλο προβλέψεων που παρουσίασε στην εκπομπή iNFO-19 του Οpen TV. Δείτε τι ισχυρίστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι... Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Χαρδαλιάς έχει κατ' επανάληψη διαψεύσει τέτοιου είδους ισχυρισμούς και πληροφορίες 

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, η επιστημονική ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά τα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου και σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το μοντέλο δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τάση μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που σημαίνει ότι έχουμε περάσει εδώ και μερικές μέρες την κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα και έχουμε περάσει στην αρχή της αποδρομής ή αρχή του τέλους», ανέφερε ο καθηγητής.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «τρέχει» ένα μοντέλο, το οποίο κάνει προβολή συνολικά στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαφοροποιήσεις στην πυκνότητα του πληθυσμού, το οποίο επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με το μοντέλο, προβλέπεται ότι το σύνολο των κρουσμάτων θα ανέβει στα 2.100 την επόμενη φορά.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου καθηγητή μετά τις 10-17 Μαΐου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για σταδιακή άρση των μέτρων αποκλεισμού, υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα τηρούνται όλο αυτό το διάστημα.

Δείτε τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στο κανάλι Open.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις