ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» - Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» - Ποιες προστέθηκαν στη λίστα
INTIME NEWS

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας έχει πλέον εντοπιστεί ο κορονοϊός.

Από τη Δευτέρα (06/04) μέχρι και χθες Παρασκευή (10/04), δύο περιοχές προστέθηκαν στον χάρτη με το εντός Ελλάδας επιδημιολογικό φορτίο (όπως το ονομάζουν οι ειδικοί).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), επιδημιολογικό φορτίο εντοπίστηκε στη Μεσσηνία και την Εύβοια. Και οι δύο περιοχές είχαν καταγράψει πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων (1-4 κρούσματα/100.000 πληθυσμό).

Πλέον η Μεσσηνία έχει αλλάξει κλίμακα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα καθώς καταγράφει 5-9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Παράλληλα, η Εύβοια «σκαρφάλωσε» στην ίδια κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Εν τω μεταξύ, η Καστοριά και το Άγιο Όρος παραμένουν στην υψηλότερη θέση της κλίμακας, με πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Μάλιστα η Καστοριά είναι αυτή που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα – σε σύνολο 92 νεκρών τουλάχιστον 12 ήταν κάτοικοι της περιοχής αυτής.

Παράλληλα, εκτός από τη Λάρισα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων λοίμωξης Covid-19 ανέρχεται σε 2.011 σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 2.009 κρουσμάτων, τα 525 (26,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 776 (38,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (από 0 έως 101 έτη), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 73 έτη (από 39 έως 95 έτη).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Ο ιός μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση μέχρι 4 μέτρων από έναν ασθενή

Σχετικές ειδήσεις