ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Πατούλης στο Newsbomb.gr: Έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση

Κορονοϊός – Πατούλης στο Newsbomb.gr: Έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr, ασκώντας δριμεία κριτική για τα όσα έγιναν στο «ΠάρκοΤρίτση», αλλά και την ανησυχητικά αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο κ. Πατούλης, προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία καθώς όπως επεσήμανε μιλώντας στο Newsbomb.gr, «υπήρξε μία είσοδος αρκετών πολιτών στο Πάρκο Τρίτση, μετά από σπάσιμο λουκέτων και αφαίρεση πινακίδων, έπειτα από την απαγόρευση εισόδου στο συγκεκριμένο πάρκο, όπως και στο Πεδίον του Άρεως.»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής «το απόγευμα της Παρασκευής (10/04) έγινε συνάθροιση που διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις και επεισόδια». Όπως εκτιμά ο ίδιος, η συνάθροιση οργανώθηκε μέσω των social media ή με άλλο τρόπο μέσω διαδικτύου.

Σε σχετική ερώτηση, αναφορικά με το πού οφείλεται η συγκεκριμένη δράση, ο ίδιος υποστήριξε πως υπήρξε μία σχετική χαλαρότητα από την πλευρά των πολιτών. Παράλληλα από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται η περίφραξη του πάρκου καθώς και η εγκατάσταση νέων λουκέτων.

Η αύξηση 18% στην κίνηση εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας δείχνει πως ο κόσμος «ξεθαρρεύει»

Ο κ. Πατούλης, απάντωντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής για αύξηση κατά 18% της κίνησης σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής την περασμένη εβδομάδα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «κάποιοι κινούνται μάλλον ακούγοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο ο καλός καιρός και τα θετικά στοιχεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, θα επηρεάσουν την στάση των πολιτών, επεσήμανε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ο κόσμος έχει την τάση να «ξεθαρρεύει», γεγονός που φαίνεται από την αντίστοιχη αύξηση της κυκλοφορίας.

«Καταγράφεται δηλαδή μία χαλάρωση η οποία μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει. Ο κόσμος λόγω των θετικών σχολίων που ακούει, νομίζει πως ο ιός δεν τον «ακουμπά» πλέον, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η καμπύλη έχει μία πορεία βελτίωσης, παρά ταύτα μία περαιτέρω δράση των πολιτών, από την επιτρεπόμενη, θα μπορούσε να χαλάσει τα πράγματα», υποστήριξε.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία πριν το αυξητικό φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε πως «πρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία το τέλος που έρχεται. Χρειάζεται όμως υπομονή για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το τέλος.»

Δείτε φωτογραφίες από τους δρόμους της Αττικής σήμερα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: Εδώ περνά την καραντίνα - Αντέχεις να δεις τις φωτογραφίες;