ΕΛΛΑΔΑ

Σεραφείμ για ιερέα στο Κουκάκι: Δεν έπραξε κανένα αδίκημα, μιλάω σαν πιστός

Σεραφείμ για ιερέα στο Κουκάκι: Δεν έπραξε κανένα αδίκημα, μιλάω σαν πιστός
ΑΠΕ ΜΠΕ

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, υποστήριξε τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι, επισημαίνοντας ότι τοποθετείται στο θέμα ως απλώς πιστός, καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Σεραφείμ ισχυρίστηκε πως ούτε η ΚΥΑ ούτε η Ιερά Σύνοδος απαγορεύει την Θεία Κοινωνία και πως υπάρχει μια σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα καθώς η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις.

«Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα», τόνισε. «Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία», σημείωσε.

Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ ο ιερέας δεν έπραξε κανένα αδίκημα, δίνοντας στον αύλειο χώρο Θεία Κοινωνία «σε δυο παιδάκια τα οποία τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Ρoή Ειδήσεων