ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Η κρίσιμη ημερομηνία

Κορονοϊός: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Η κρίσιμη ημερομηνία
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, ώστε να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα μετά την καραντίνα που επέβαλε ο κορονοϊός.

Η 11η Μαΐου θεωρείται η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ειδικά για την Γ΄ Λυκείου και για τους μαθητές που φέτος θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, η ύλη έχει ήδη περικοπεί και οι μαθητές μπορούν να κάνουν επαναλήψεις. Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται, σε πρώτη φάση θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με τους μισούς μαθητές σε κάθε τάξη και ίσως πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Πάντως, πολλοί είναι οι ειδικοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που επιμένουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος και να γίνει αναπλήρωση της ύλης που χάθηκε το φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα, τα σχολεία αναμένεται να ανοίγουν σταδιακά, ανά περιοχή, και ανάλογα με το ποια θα είναι η πορεία της διάδοσης του ιού στη χώρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς πλην της ημερομηνίας πρέπει να λυθούν ακόμη πολύ σημαντικά ζητήματα. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Open, η ημερομηνία για την διεξαγωγή των Πανελληνίων φέρεται ότι «κλείδωσε». Οι ημερομηνίες είναι δύο είτε στις 22 είτε τις 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επίσης του Open TV, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου κι απομένει να αποδειχθεί αν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και μόνο αυτοί, θα μπουν στις αίθουσες στις 11 Μαΐου ή θα πάμε για την επόμενη Δευτέρα στις 18 του ίδιου μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»

Σχετικές ειδήσεις