ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Σκάνδαλο στην Τουρκία - Αποκαλύφθηκε η απάτη του Ερντογάν με τους νεκρούς

Κορονοϊός: Σκάνδαλο στην Τουρκία - Αποκαλύφθηκε η απάτη του Ερντογάν με τους νεκρούς

Υπό πίεση ο «σουλτάνος», με τα στοιχεία να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Την ώρα που ο πλανήτης δίνει τη μάχη του με τον Covid-19 και τις εκατόμβες νεκρών, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το... χαβά του, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει επίδειξη δύναμης όσον αφορά στην ασφάλεια του καθεστώτος του.

Σε σημείο που δεν διστάζει να οργανώσει μια τεράστια απάτη με τον πραγματικό αριθμό των νεκρών στη γειτονική χώρα.

Έργα και ημέρες του «Σουλτάνου» τις ημέρες της πανδημίας

Αρχικά, στις πρώτες ημέρες της πανδημίας, η Τουρκία ως δια μαγείας δεν είχε κανένα κρούσμα.

Μπορεί οι γειτονικές της χώρες να είχαν χιλιάδες και το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να δεχόταν πτήσεις από κράτη που είχαν πληγεί από τον Covid-19, ωστόσο η Τουρκία παρέμενε «αλεξίσφαιρη».

Ή τουλάχιστον έτσι διατυμπάνιζε το καθεστώς της Άγκυρας.

Μέσα σε αυτή την απίστευτη προπαγανδιστική τακτική, ήρθε να προστεθεί και η άρνηση της αποστολής μασκών στην Ιταλία, η οποία εκείνες τις ημέρες «χτυπιόταν» ανελέητα από τον covid-19. Μάσκες, οι οποίες είχαν προπληρωθεί!

Μέσα σε όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε και το... σίριαλ με τις κολόνιες λεμόνι που κατά τον Ερντογάν, προστατεύουν από τον ιό αλλά και το «μοναδικό» τουρκικό τεστ για τον Covid-19 που ήταν κρατική πατέντα και έβγαζε μόνο... αρνητικά αποτελέσματα!

Ο αριθμός των νεκρών και η μεγάλη απάτη

Η Τουρκία έδινε έως την Τρίτη ως επίσημο αριθμό τους 1.296 νεκρούς, σε σύνολο 61.000 κρουσμάτων.

Νούμερο αρκετά μεγάλο όσον αφορά τα κρούσματα, αλλά αρκετά μικρό σε αναλογία με τους θανάτους.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική και Τούρκοι χρήστες των social media αποκάλυψαν την μεγάλη απάτη του «Σουλτάνου» και ήδη έχει προκληθεί σάλος!

Τι έχει κάνει η Τουρκία;

Αν διαιρέσει κανείς τον επίσημο αριθμό των κρουσμάτων με τον επίσημο αριθμό θανάτων που ανακοινώνονται κάθε ημέρα προκύπτει το... μαγικό νούμερο 0.021!

Δείτε στην παρακάτω gallery και θα καταλάβετε ακριβώς τι έχει κάνει ο Ερντογάν:

Προφανώς, ο Ερντογάν και οι επιδημιολόγοι του δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δείξουν πως ο Covid-19 έχει ξεφύγει από τον έλεγχό τους ή δεν θέλουν να καταγράψουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων, ώστε να μην φανεί η αδυναμία του καθεστώτος να διαχειριστεί την πανδημία!

Στροφή 180 μοιρών!

Ιατρικός εξοπλισμός στην Ιταλία και την Ισπανία, τεστ για τον κορονοϊό στους Παλαιστίνιους, φάρμακα στην Αρμενία: την ίδια ώρα, εν μέσω της πανδημίας η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να επιβληθεί ως μεγάλη ανθρωπιστική δύναμη.

Αν και η ίδια έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την επιδημία του ιού, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής σχεδόν 1.300 νεκρούς, η Τουρκία έσπευσε να στείλει βοήθεια σε χώρες που έχουν ανάγκη, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.

Αεροπλάνα γεμάτα μάσκες, ιατρικές ποδιές και μπουκάλια με αντισηπτικό τζελ στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία.

Η επιθυμία της Τουρκίας να επιβληθεί ως μια ανθρωπιστική δύναμη δεν είναι κάτι καινούργιο, υπενθυμίζει η Τζάνα Τζάμπουρ, ειδική στην τουρκική διπλωματία στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po).

«Ο πρόεδρος Ερντογάν πάντα ήθελε να αναδείξει την Τουρκία ως "ανθρωπιστική δύναμη"», η οποία σώζει «όσους έχουν ανάγκη», είτε πρόκειται για μουσουλμανικές μειονότητες που καταπιέζονται είτε χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, παρατηρεί.

Όμως η διαφορά με τις συνηθισμένες παρεμβάσεις της Τουρκίας είναι ότι αυτή τη φορά, η Άγκυρα βοηθά ανεπτυγμένες χώρες που είναι πιο συνηθισμένες να προσφέρουν, όχι να δέχονται βοήθεια.

Θα ζητήσει ανταπόδοση;

Ξαφνικά η Τουρκία και ο Ερντογάν απέκτησαν ευαισθησίες;

Προφανώς και όχι, σύμφωνα με τον αναλυτή, Σονέρ Καγκαπτάι του Washington Institute of Near East Policy.

Με την αποστολή, την προηγούμενη εβδομάδα, εξοπλισμού σε πέντε χώρες των Βαλκανίων η Τουρκία θέλησε να ενισχύσει την εικόνα του γενναιόδωρου συμμάχου, ο οποίος μοιράζεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, η Τουρκία έστειλε ιατρικό εξοπλισμό στη Λιβύη, όπου το σύστημα υγείας είναι κατεστραμμένο από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Τρίπολης, την οποία στηρίζει η Άγκυρα, και του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο στηρίζουν μεταξύ άλλων τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας Μ. Σάββατο και Πάσχα - Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Τι είναι η θεραπεία με πλάσμα αίματος: Τι είπε ο Τσιόδρας και πότε ξεκινά στην Ελλάδα

«Στόχος είναι να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση της Τρίπολης υπό το βάρος της επιδημίας. Πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της αντιπαλότητας μεταξύ Τουρκίας και Εμιράτων», σημειώνει ο Καγκαπτάι.

Η κρίση επέτρεψε στην Άγκυρα να τείνει κλάδο ελαίας σε χώρες με τις οποίες βρίσκεται σε αντιπαράθεση επί χρόνια.

Την Κυριακή, ο Ιμπραχίμα Καλίν, εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκίας, δήλωσε ότι ο Ερντογάν έδωσε την άδεια για την πώληση στην Αρμενία ενός φαρμάκου, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του, δηλαδή τείνει χείρα βοηθείας σε μια χώρα η οποία εδώ και χρόνια κατηγορεί τους Τούρκους για γενοκτονία!

Η Τουρκία επίσης απάντησε θετικά στην παραγγελία από το Ισραήλ ιατρικού υλικού, παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε ο Καλίν, διευκρινίζοντας ότι ιατρικός εξοπλισμός θα σταλεί δωρεάν και στους Παλαιστίνιους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν

Σχετικές ειδήσεις