ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. το Facebook - Ποιους παρακολουθεί

Κορονοϊός: Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. το Facebook - Ποιους παρακολουθεί
Pixabay

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ιδιατέρως αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας σε διόδια, εθνικές οδούς και παραδρόμους, αλλά και σε Εκκλησίες - «Παρακολούθηση» θα υπάρχει και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις Αρχές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αυστηρή επιτήρηση των περιορισμών που ισχύουν λόγω κορονοϊού, καθώς το σχέδιο της Αστυνομίας, αποσκοπεί σε καθολική αποτροπή όσων προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Εκτός από τους ελέγχους προς όσους θελήσουν να δραπετεύσουν προς εξοχικά, χωριά και άλλους σχετικούς προορισμούς ενόψει Πάσχα, αυστηροί έλεγχοι θα υπάρξουν και για τυχόν προσπάθειες συναθροίσεων σε εκκλησίες και σπίτια για τον εορτασμό των ημερών αυτών.

Οι περιπολίες της ΔΙΑΣ αλλά και αστυνομικών με πολιτικά θα αυξηθούν κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές παρακολουθούν ήδη ομάδες στο Faceboοk που καλούν τους πολίτες είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία, αγνοώντας τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Tα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ανιχνεύσει πληθώρα μηνυμάτων «αντάρτικου», από την πλευρά των πολιτών, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά μηνύματα τέτοιου τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες από τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι τα εξής: «Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πώς θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και πού θα τους πάνε όλους; Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Σε τρία μόνο τέτοια groups στο facebook, τουλάχιστον 20.000 ακόλουθοι καλούν ή ασπάζονται τέτοιου είδους καλέσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Λαμία παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία – ελεύθερη Θεία Κοινωνία – Ανάσταση για όλους». Τα μέλη άλλων ομάδων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε φραστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολές ώστε να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους ελέγχους, να μην δέχονται αστείες δικαιολογίες και να.... ψάχνουν ακόμα και τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων, προκειμένου να διαπιστώνουν ότι όλα είναι νόμιμα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα στο TAXISnet - Οι σημαντικότερες αλλαγές

Σχετικές ειδήσεις