ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άδειες οι εκκλησίες - Μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή

Κορονοϊός: - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άδειες οι εκκλησίες - Μια διαφορετική Μεγάλη Παρασκευή

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα αυστηρά μέτρα προστασίας για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας.

Οι πολίτες φαίνεται πως υπακούν τις υποδείξεις των αρμόδιων και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και στους Ιερούς Ναούς της χώρας, πέρα από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ανυπακοής.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας. Εκεί που τις περασμένες χρονιές βρίσκονταν πλήθος κόσμου για να ακούσουν και να δουν και να νοιώσουν, τη σταύρωση και θάνατο Του βρίσκονται μονάχα οι ιερείς και οι ψάλτες. Το απολύτως δηλαδή απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του Ναού.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα της Εκάλης και κατέγραψε τις πρωτόγνωρες -για την Μεγάλη εβδομάδα που διανύουμε- εικόνες. Ελάχιστοι είναι οι πιστοί που περνούν έξω από την άδεια εκκλησία.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε βίντεο από το σημείο όπου οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός - Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

Ο Πατέρας Νικόλαος μίλησε στο Newsbomb.gr

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα, μία μέρα Ιερή. Είναι η ταφή του Κυρίου μας και προσμένουμε την Ανάστασή Του. Η Πίστη μας στηρίζεται στην Ανάσταση και επειδή όλοι μας σήμερα περνούμε κρίσιμες ημέρες και μας έχει επισκιάσει ο φόβος και η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει, ας ακουμπήσουμε στον Σταυρό το Χριστού, ας προσευχηθούμε στα πόδια Του και ας παρακαλέσουμε ώστε να μας αξιώσει και της δική μας αναστάσεως» είπε ο πάτερ και συμπλήρωσε «Η Εκκλησία μας, είναι Εκκλησία χαράς και Αναστάσεως και αυτή την Αναστάσιμη χαρά, εάν την έχουμε μέσα μας και στην καρδιά μας τότε θα γίνει η κινητήρια δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μπλόκο στις Αφίδνες - Πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων σε παραβάτες

Σχετικές ειδήσεις