ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα - κόλαση στη Χίο: Εκτεταμένα επεισόδια - Καμμένα αυτοκίνητα και οικισμοί

Νύχτα - κόλαση στη Χίο: Εκτεταμένα επεισόδια - Καμμένα αυτοκίνητα και οικισμοί

Χάος στο νησί της Χίου, μετά από επεισόδια που έλαβαν χώρα, με αφορμή το θάνατο 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα.

Εκτεταμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα του νησιού, «μάχες» ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα.

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα μεταναστών από τον καταυλισμό επιχείρησε επίθεση με πέτρες προς τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα λίγο αργότερα τα επεισόδια να γενικευτούν σε όλη την περιοχή.

Τα επεισόδια εντάθηκαν σε τέτοιο βαθμό, με τραγικό απολογισμό να καούν σκηνές από τον καταυλισμό των προσφύγων, 2 αυτοκίνητα, η καντίνα που βρίσκονταν στο Κ.Υ.Τ., οικίσκοι καθώς και οι φρουρές των Αστυνομικών, που βρίσκονται στην περιοχή.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος - Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό - Περιέχει λευκαντικό

Το βράδυ όμως φήμες ότι η 47χρονη υπέκυψε στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, προκάλεσαν ανησυχία και φόβο και αποτέλεσαν την αφορμή για νέα επεισόδια, που μετά τα μεσάνυχτα κλιμακώθηκαν.

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο πετροπόλεμος συνεχίζονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και τους μετανάστες να συνεχίζουν τις επιθέσεις με κάθε αντικείμενο, προς τις αρχές.

Η 47χρονη μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πότε και πώς θα βγούμε από την καραντίνα: Η ημερομηνία - «ορόσημο» - Ποια καταστήματα ανοίγουν