ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown της παραλιακής της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση στο lockdown της παραλιακής της Θεσσαλονίκης

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή (20/04) ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε τα περιοριστικά μέτρα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης θα ισχύουν έως και τις 27 Απριλίου, με τροποποιήσεις.

Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως και τις 27 Απριλίου

Την ίδια ώρα τόνισε πως μπορεί να έγινε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο διαμήνυσε πως δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης και οι απαγορεύσεις θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 27 Απριλίου.

«Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Τηρήθηκαν τα μέτρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ζήσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα. Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος κάποιος για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το θετικό διεθνές παράδειγμα. Θα θυμόμαστε το Πάσχα ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε:

«Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, τα μέτρα είναι ακόμη σε ισχύ» και πρόσθεσε, «υπομονή ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται εγρήγορση και επιφυλακή. Έχουμε διανύσει σημαντικό μέρος της διαδρομής. Ας συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια αποφασιστικότητα και πειθαρχία».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος