ΕΛΛΑΔΑ

Η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ έκανε συναυλία στον Ευαγγελισμό

Η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ έκανε συναυλία στον Ευαγγελισμό

Οκτώ μουσικοί από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα στον Ευαγγελισμό και έδωσαν μια μικρή συναυλία.

Η ορχήστρα έπαιξε έργα του Κωστή Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» στους χιλιάδες γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν τη γενναία μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια του νοσοκομείο και σιγοτραγούδησε τις μελωδίες, ενώ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Σημειώνεται πως στους 117 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρα, ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατος ακόμη ενός ασθενούς. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2.245.

Λίγο μετά το τέλος της ενημέρωσης έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του ένας 86χρονος άνδρας με καρδιολογικό πρόβλημα, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών. Συνολικά 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Εκ των 2.245 κρουσμάτων, τα 570 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 950 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος

Σχετικές ειδήσεις