ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ζαχαράκη: Το τελικό σχέδιο για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Κορονοϊός - Ζαχαράκη: Το τελικό σχέδιο για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε πως εντός των ημερών αναμένεται το τελικό σχέδιο για τα σχολεία 

Όταν ρωτήθηκε για πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Μας συμβουλεύει μια επιτροπή εξαίρετων λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων».

Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με κανόνες και προϋποθέσεις, για να προστατεύεται η υγεία των παιδιών, των οικογενειών τους, των ευπαθών ομάδων αλλά και όλης της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, αναγγέλοντας ότι σήμερα θα τοποθετηθεί η επιτροπή για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι το βασικό σενάριο είναι η έναρξή τους εντός του Ιουνίου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου», ανέφερε η κ. Ζαχαράκη.

Παράλληλα, η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι τα παιδιά θα εξεταστούν σε μικρότερη ύλη.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια αναφορικά με την ομαλή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: 122 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε ασθενής 88 ετών στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Θ' ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Τα δύο «στρατόπεδα» μεταξύ των ειδικών και τι υποστηρίζουν

Κορονοϊός: Το προσχέδιο για άρση των μέτρων – Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες,παραλίες, ξενοδοχεια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Σχετικά με την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης η κα Ζαχαράκη σημείωσε ότι «το θέμα λύθηκε με αποφασιστικότητα, έγκαιρα ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πολύ βασικά ζητήματα».

Η ίδια εν συνεχεία ανέφερε ότι χθες παρουσιάστηκε ένα νέο νομοσχέδιο για τα σχολεία.

«Θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και αυτό θα το πετύχουν με ενσωμάτωση νέων θεματικών απο το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Τα παιδιά θα μάθουν για επιχειρηματικότητα, εθελοντισμό, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» συμπληρώνοντας πως οι αλλαγές θα αφορούν την νέα χρονιά 2020-2021.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 600 ευρώ: Πώς και πότε θα το λάβουν οι επιστήμονες μετά το «μάζεμα» των vouchers

Σχετικές ειδήσεις