ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Φάκελος «σχολεία»: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές - Τι φοβούνται οι επιστήμονες

Κορονοϊός - Φάκελος «σχολεία»: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές - Τι φοβούνται οι επιστήμονες
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Τα σχολεία αποτελούν το τελευταίο – και το πιο δύσκολο – κομμάτι του παζλ στο σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η επαναφορά και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης (Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό), με την προτεραιότητα να δίνεται αναφαίρετα στην Γ' Λυκείου, τη στιγμή που οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες για τα σχολεία αναφέρουν ότι θα επιστρέψουν, στις αίθουσες πρώτοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 ή στις 18 Μαΐου και ν’ ακολουθήσουν έως το τέλος του μήνα σταδιακά κι εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτοί των υπολοίπων τάξεων των Γυμνασίων και των Δημοτικών.

Όλα τα σενάρια, όμως, εξακολουθούν να είναι ανοιχτά: ακόμη και να ξαναγυρίσουν στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι υπόλοιποι μαθητές να δώσουν ραντεβού το Σεπτέμβριο, αλλά και το ενδιάμεσο σενάριο, το οποίο που προβλέπει τη σταδιακή επαναλειτουργία μόνο των Λυκείων και Γυμνασίων και να παραμείνουν κλειστά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Από κει και πέρα, υπάρχει μερίδα επιστημόνων που υποστηρίζει ότι στις μικρότερες ηλικίες δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής ενώ άλλοι θεωρούν ότι μπορεί σταδιακά εντός Μαΐου να γίνει η επιστροφή των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και να επαναλειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία.

Το ζήτημα πάντως γίνεται ακόμη πιο σύνθετο εάν ληφθούν υπόψη κι άλλοι παράγοντες, όπως ο φόβος κάποιων γονέων να στείλουν στο σχολείο τα παιδιά τους – ειδικά τα μικρότερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι