ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Γιατί ο κορονοϊός ανιχνεύεται σε κάποιους ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη

Τσιόδρας: Γιατί ο κορονοϊός ανιχνεύεται σε κάποιους ασθενείς που έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου, προειδοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην αποψινή ενημέρωση σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν την επανεμφάνιση του ιού σε γυναίκα η οποία είχε νοσήσει, είχε αναρρώσει και ήταν αρνητική στα σχετικά τεστ, είπε ότι πιθανότατα πρόκειται για επανανίχνευση ή μεγάλη παραμονή του ιού στο σώμα, ακόμη και για ένα μήνα αφότου βρέθηκε θετική στον ιό.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι επαναλοίμωξη, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό επαναλοίμωξης. Όμως, τα περιστατικά αυτά χρειάζονται επιπλέον διερεύνηση και προσοχή καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι 100% βέβαιος για το τι έχει συμβεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι η περίπτωση αυτή δεν φαίνεται να διαφέρει από άλλες που έχουν αναφερθεί διεθνώς και είπε ότι παρακάλεσε να συνεχιστεί η παρακολούθηση του περιστατικού. Ωστόσο, επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά φαίνεται ότι δεν συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «μίλησε»: Το γράμμα που δημοσιεύουν βορειοκορεατικά ΜΜΕ ως απόδειξη ότι είναι καλά