ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Νεκρός 90χρονος στο Ρίο - 137 τα θύματα του COVID-19 στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Νεκρός 90χρονος στο Ρίο - 137 τα θύματα του COVID-19 στην Ελλάδα
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού προστέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (27/4) στη λίστα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα, στους 137.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

H μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία Covid-19, ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι 36 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2534 .

Ακόμη 43 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Νέα συμπτώματα

Για μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του Covid-19 στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα συμπτώματα ο καθηγητής είπε πως περιλαμβάνουν: κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.

Σταδιακά και με προϋποθέσεις το άνοιγμα των σχολείων

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολίων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως η επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σταδιακά με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίοδρας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψήφισε κατά πλειοψηφία την υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων, στις 4 Μαΐου σε δημόσιους χώρους, π.χ σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού», είπε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε: «Δεν θέλουμε να τραυματιστεί η επιστροφή μας στην μερική κανονικότητα. Εξακολουθούμε να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Δείτε πού