ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Χαμός και σήμερα στη Νέα Παραλία - Βγήκαν για βόλτα και καφέ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Χαμός και σήμερα στη Νέα Παραλία - Βγήκαν για βόλτα και καφέ

Γεμάτη κόσμο ήταν και σήμερα το μεσημέρι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

«Πως και πως» περίμεναν οι Θεσσαλονικείς να ανοίξει η Νέα Παραλία αφού τις τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού έμπαινε… «λουκέτο» στις ώρες αιχμής.

Έτσι λοιπόν, την πρώτη μέρα ουσιαστικά από τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί στο παραλιακό μέτωπο και πάρα ότι τα κιγκλιδώματα αν και ανοιχτά, παραμένουν, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν την παραλία προκειμένου να κάνουν περίπατο, βόλτα με το κατοικίδιό τους αλλά και την άσκησή τους.

Όπως ήταν – μάλλον – αναμενόμενο, δεν έλειψαν και οι στιγμές που υπήρξε συνωστισμός, ωστόσο, ο κόσμος φάνηκε στις περισσότερες περιπτώσεις και όπου ήταν δυνατόν να τηρεί τις αποστάσεις. Την «τιμητική» τους είχαν και τα παγκάκια που βρίσκονται περιμετρικά καθώς γέμισαν με παρέες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα – όσο δηλαδή απαγορευόταν η κυκλοφορία στη Νέα Παραλία – αρκετοί ήταν οι πολίτες που αναζήτησαν άλλο μέρος ούτως ώστε να αθληθούν ή εναλλακτική διαδρομή για να μπορούν να μεταβούν και να επιστρέψουν από την εργασία τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, να υπάρχει συνωστισμός σε μέρη που δεν ήταν αναμενόμενο να συμβεί.

Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε «αλαλούμ» όσον αφορά το πότε θα ανοίξει τελικά η Νέα Παραλία. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως αύριο (σ.σ δηλαδή σήμερα Τρίτη) αίρονται τα μέτρα, ωστόσο, από το μεσημέρι της Δευτέρας οι πολίτες μπορούσαν να μετακινηθούν κανονικά (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ).

Τέλος, όσον αφορά την παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική και πραγματοποιεί ελέγχους για το αν ο κόσμος φέρει τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης ή έχει στείλει SMS.

Πηγή: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της