ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Βεντέτα στα Ανώγεια: Τι λέει στο Newsbomb.gr ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Βεντέτα στα Ανώγεια: Τι λέει στο Newsbomb.gr ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στα Ανώγεια της Κρήτης, με θύματα έναν 62χρονο και έναν 30χρονο.

Ένα πέπλο πένθους έχει καλύψει το ορεινό χωριό του Ρεθύμνου, με τους κατοίκους να αναρωτιούνται τι συνέβη μεταξύ των δύο ανδρών και βγήκαν τα όπλα.

Ο 62χρονος πασίγνωστος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γείτονες στα Ανώγεια, με τα σπίτια τους να απέχουν 20 μέτρα το ένα από το άλλο, λογομάχησαν στο καφενείο για κάποιες διαφορές του παρελθόντος.

Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο 30χρονος τράβηξε το όπλο του και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Λευτέρη Καλομοίρη. Αμέσως, ο γιος του 62χρονου θέλησε να πάρει εκδίκηση. Βρήκε τον Ξυλούρη, τον σκότωσε και τράπηκε σε φυγή.

Ένα ολόκληρο χωριό βυθισμένο στο πένθος και το φόβο της βεντέτας να πλανάται σαν μαύρο σύννεφο. Όλοι πλέον εύχονται να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, με κάθε τρόπο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιερέα των Ανωγείων, τον παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, μια προσωπικότητα απολύτως σεβαστή στην τοπική κοινωνία και οποίος γνωρίζει καλά τις δύο οικογένειες.

«Ήταν η κακιά ώρα. Είχαν κάποιες διαφορές από παλιά οι δύο οικογένειες αλλά τα είχαν βρει. Τα σπίτια τους είναι 20 μέτρα απόσταση, στην ίδια γειτονιά ζούσαν», αναφέρει ο πατήρ Ανδρέας.

«Καθόντουσαν στο καφενείο και συζητούσαν. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ξεκίνησε ο καυγάς. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι και πώς έγινε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλο το χωριό θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δύο οικογένειες. Θέλουμε να σταματήσει το κακό εδώ, να μην δοθεί συνέχεια», αναφέρει ο ιερέας των Ανωγείων.

«Είναι ώρα για περισυλλογή, ηρεμία και προσευχή. Θα είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων», καταλήγει.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)