ΕΛΛΑΔΑ

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)

Ένα διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία - Φόβοι για βεντέτα στην περιοχή

Δύο νεκροί και ένας ελαφρά τραυματίας είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας έντονης λογομαχίας στα Ανώγεια Ρεθύμνου, με ένα ολόκληρο χωριό να βρίσκεται σε αναστάτωση και οι κάτοικοι της Κρήτης να αναρωτιούνται για το πως οδηγήθηκαν στον θάνατο οι δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 30 ετών.

Ένας διάλογος, αργά χθες το βράδυ, σε καφενείο στην περιοχή όπου διέμεναν οι δύο άνδρες στο Περαχώρι Ανωγείων οδήγησε σε παρεξήγηση.

Η έντονη λογομαχία για τα κτήματα κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου, πατέρα δύο παιδιών και γόνο γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, και του 63χρονου, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ασχολείτο με την παράδοση, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες.

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένα ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων. Στην περιοχή έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών.

«Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση.

Τα όπλα του διπλού φονικού δεν έχουν εντοπιστεί.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για τον γιο του 62χρονου πρώτου θύματος και δολοφόνο του δεύτερου. Οι αστυνομικοί «χτενίζουν» σπίτια συγγενών του αλλά και ποιμνιοστάσια της περιοχής.

Δείτε εικόνες από το σημείο του φονικού στη gallery που ακολουθεί:

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σπίτια των δύο θυμάτων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Πασίγνωστος μουσικός της Κρήτης το ένα θύμα

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, είναι το ένα από τα δύο θύματα του φονικού στο Περαχώρι.

Ο 62χρονος που έπεσε νεκρός στα Ανώγεια ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Ήταν από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η προφητική μαντινάδα...

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά στην οποία ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε γράψει μαντινάδες.

Λέει λοιπόν σε μία από αυτές: «Αν έχει δεύτερη ζωή ο θάνατος χαλάλι, αφού θα ξαναγεννηθώ να σ΄αγαπήσω πάλι».

Οι μαντινάδες του Λευτέρη Καλομοίρη

Πριν δύο χρόνια ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Διακριτικά» της Κρήτη TV. Συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον λυράρη και ερμηνευτή Γιώργο Καλομοίρη και τότε οι μαντινάδες που είχε πει ήταν οι εξής δύο:

«Να γκρεμιστούνε τα βουνά, σόπατο να γενούνε

Όσο μπορούνε πιο μακριά τα μάτια να θωρούνε»

«Με την αγάπη εμάλωσα και ποιος θα μας εσάσει

Που να κατέχει από σασμούς, να μην τα σοχαλάσει»

Το αντίο του μικρού γιου

Συγκινεί ο μικρός γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος αποχαιρετά τον πατέρα του με μια μαντινάδα.

Ο 27χρονος (επίσης) Λευτέρης όπως και ο πατέρας του με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει:

«Ότι αξίζει δε μπορεί
ο χρόνος να το θάψει
θα ‘ρθει καιρός που η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει.
Καλό ταξίδι πατέρα»

Το χρονικό της τραγωδίας

40-8.jpg
Τα θύματα του διπλού φονικού. Αριστερά ο 62χρονος μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης και στα δεξιά ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος».flashnews.gr

Θύματα της τραγωδίας είναι ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος».

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που φτάνουν από τα Ανώγεια για το πώς έγινε το κακό, είναι συγχεχυμένες.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες λογομάχησαν, ενώ βρίσκονταν στην πλατεία του Περαχωρίου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη συνέχεια ο 30χρονος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον 62χρονο με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες έμεναν σε γειτονικά σπίτια. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιος ειδοποίησε τον γιο του 62χρονου, ο οποίος βρήκε τον 30χρονο δράστη και τον σκότωσε.

Νεότερες πληροφορίες, από το cretalive αναφέρουν ότι ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ του 30χρονου θύματος με τον γιο του 63χρονου.

Οι ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο 30χρονος πατέρας δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ με την παρέμβαση τρίτων οι δύο άνδρες χωρίστηκαν, ωστόσο το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί.

Ο Γιώργος Ξυλούρης λένε οι πληροφορίες, επέστρεψε οπλισμένος από το σπίτι του και εκεί φαίνεται πως ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, θέλοντας να αποτρέψει το κακό μπήκε στη μέση για να μην γίνει μακελειό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως φαίνεται πως τελικά έγινε το μοιραίο. Ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός με μια σφαίρα.

Στη συνέχεια της συμπλοκής έπεσε νεκρός και ο Ξυλούρης που δέχτηκε 6 ή κατά άλλες πληροφορίες 8 σφαίρες (στο στήθος και κάτω από τη μασχάλη κυρίως).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: flashnews.gr, neakriti.gr, ekriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Άρση περιοριστικών μέτρων: Τέλος το 13033 από Δευτέρα - Πού θα κινούμαστε ελεύθερα

Σχετικές ειδήσεις