ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια: Διπλό φονικό για ένα πάρκινγκ; Τα συγκλονιστικά λόγια του Λευτέρη Καλομοίρη πριν σκοτωθεί

Ανώγεια: Διπλό φονικό για ένα πάρκινγκ; Τα συγκλονιστικά λόγια του Λευτέρη Καλομοίρη πριν σκοτωθεί

Η παρέμβαση του Λευτέρη Καλομοίρη πριν πέσει νεκρός από τα χέρια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη - Οι δυο εκδοχές για το διπλό φονικό - Παραδόθηκε στις Αρχές ο 29χρονος γιος του 62χρονου - Συγκλονίζουν η μάνα και η αδερφή του 30χρονου

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του διπλού φονικού που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στα Ανώγεια, όπου έπεσαν νεκροί ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το cretapost, φαίνεται πως ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 62χρονου και τον Γιώργο Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές, αλλά ένα… παρκάρισμα.

Δείτε εικόνες από τα Ανώγεια:


Συγκεκριμένα, μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Ο γιος του 63χρονου, σύμφωνα πάντα με το cretapost, μόλις συνάντησε τον 30χρονο τού επιτέθηκε αρχικά φραστικά, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Ωστόσο, δεν κατάφερε να τους ηρεμήσει, και τότε βγήκαν τα όπλα. Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει ωστόσο δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή.

Στα χέρια των Αρχών ο 29χρονος - Τι υποστήριξε

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών στο Ρέθυμνο βρίσκεται από το μεσημέρι ο 29χρονος γιος του 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που αναζητούνταν από χθες για συμμετοχή στη φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ΝeaKriti.gr, o 29χρονος εμφανίστηκε σοκαρισμένος από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας επαναλάμβανε συχνά τη φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχει σε εμένα και το σπίτι μου».

Ο 29χρονος έδωσε και τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πηγές του Creta24 ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός. Αμέσως -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά. Έτσι σήκωσε το όπλο και το «άδειασε» πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ:

Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο νεκροί -63 και 30 ετών- και ένας ελαφρά τραυματίας είναι το τραγικό αποτέλεσμα της έντονης λογομαχίας στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ένας διάλογος, αργά το βράδυ, στη γειτονιά όπου διέμεναν οι δύο άνδρες στο Περαχώρι Ανωγείων οδήγησε σε παρεξήγηση. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο 30χρονος τράβηξε το όπλο του και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Λευτέρη Καλομοίρη. Αμέσως, ο γιος του 62χρονου θέλησε να πάρει εκδίκηση. Βρήκε τον Ξυλούρη, τον σκότωσε και τράπηκε σε φυγή.

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Σημειώνεται ότι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωπα τα μέλη των δυο οικογενειών, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και ο τραυματίας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιερέα των Ανωγείων, τον παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, μια προσωπικότητα απολύτως σεβαστή στην τοπική κοινωνία και οποίος γνωρίζει καλά τις δύο οικογένειες.

«Ήταν η κακιά ώρα. Είχαν κάποιες διαφορές από παλιά οι δύο οικογένειες αλλά τα είχαν βρει. Τα σπίτια τους είναι 20 μέτρα απόσταση, στην ίδια γειτονιά ζούσαν», αναφέρει ο πατήρ Ανδρέας.

«Καθόντουσαν στο καφενείο και συζητούσαν. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ξεκίνησε ο καυγάς. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι και πώς έγινε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλο το χωριό θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δύο οικογένειες. Θέλουμε να σταματήσει το κακό εδώ, να μην δοθεί συνέχεια», αναφέρει ο ιερέας των Ανωγείων.

«Είναι ώρα για περισυλλογή, ηρεμία και προσευχή. Θα είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων», καταλήγει.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Έρευνες για τα αίτια του διπλού φονικού

Οι λόγοι που οδήγησαν στο διπλό φονικό το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν δύο σενάρια, σύμφωνα με μαρτυρίες. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι οι δύο οικογένειες είχαν κτηματικές διαφορές που, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ.

Ειδικότερα, ο 62χρονος – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, γεγονός που πυροδότησε τη λογομαχία. Ο καυγάς όμως πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.

Θρηνούν τα Ανώγεια

Την ώρα που η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βίωσε μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Σύμφωνα με το Cretalive, πριν η οικογένεια αποχαιρετήσει τον 30χρονο πατέρα, τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Το σπαρακτικό μοιρολόι της μάνας:

Η αδελφή του 30χρονου αποχαιρέτησε τον αδερφό της με ένα κείμενο - θρήνο, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Μερικές ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του 63χρονου θύματος «αποχαιρέτησε» τον πατέρα του με μία μαντινάδα που κοινοποίησε στα social media.

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Ο,τι αξιζει δε μπορεί

Ο χρόνος να το θάψει

Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου

στον ουρανό θα λάμψει,

Καλο ταξίδι πατέρα».

Να σημειωθεί ότι τα σπίτια των δύο θυμάτων της μοιραίας τραγωδίας είναι σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)